Afbeelding
G. Brokelman

Bruidspaar Bruins 65 jaar getrouwd

ma 20 september 2021 Hardenberg

Maandag 20 september vierden Henk Bruis, 86 jaar,  en zijn even oude echtgenoot Klaasje Santing hun briljanten huwelijksjubileum. Burgemeester Maarten Offinga bracht namens de gemeente Hardenberg het 65-jarige paar een telefonische felicitatie.

Henk Bruins werd geboren in Borne als zevende telg in een gezin van acht kinderen. Na de Technisch school in Hengelo werd de Hogere Zeevaartschool in Vlissingen bezocht. Henk behaalde hier het diploma scheepswerktuigkunde. Klaasje werd in het Groningse Winsum geboren als derde dochter in een gezin met vier kinderen. Vader Albert verdiende de guldens bij de Nederlandse Spoorwegen en mede daardoor werd er naar Gieten, Valkenswaard en Borne verhuist. Na de Mulo werkte Klaasje haar eerste werkgever Spanjaard, een textielfabriek in Borne. 

De blondgelokte vijftienjarige Klaasje kwam Henk tegen tijdens de dagelijkse fietstocht naar school. Na een verkeringstijd van vijf jaar werd er getrouwd in het stadhuis van Borne. 

Vanwege de werkzaamheden van Henk als machinist op de grote vaart in de ‘tropen’ verhuisden ze naar het verre Jakarta. Doordat het in de tropen onrustig werd, verhuisde het paar naar Nederland en ging Henk werken bij AKZO Emmen. 

Het paar werd gezegend met een zoon, dochter en acht kleinkinderen.

Wereld Tai Chi dag 2023
Tai Chi op het Kalkoventerrein in Dedemsvaart Nieuws Ingezonden 9 uur geleden
juf Anita toegezongen door de kinderen van De Spreng-El
40-jarig jubileum juf anita Nieuws Ingezonden 11 uur geleden
Afbeelding
Beerze Bulten viert 75-jarig bestaan met blik op de toekomst Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
Concert in het Landgoedcentrum Vilsteren Hardenberg 14 uur geleden
Afbeelding
'SIEN-dienst' in Höftekerk Ommen 15 uur geleden