Afbeelding

Mariënberg niet langs de Boys van Zwolle

zo 12 september 2021 Hardenberg

Het is de roodzwarten van voetbalvereniging Mariënberg zaterdag 11 september niet gelukt om met een zege van het Jo van Marle Sportpark te vertrekken. De bekerduel eindigt onbeslist, 0-0.

Gezien het spelbeeld en de kansenverhouding was dat misschien ook iets teveel van het goede geweest voor de ploeg van trainer Arjan Visscher. De betere kansen waren voor de Zwolsche Boys maar ze wisten doelman Thijs Altena niet te verschalken. Zo bleef het na twee keer 45 minuten 0-0 in Zwolle-Zuid. De beslissing valt komende week in Daarlerveen waar de plaatselijke VV de laatste bekertegenstander in deze poulefase. Zij wisten te winnen van CSV’28 met 0-1. Hierdoor maken CSV’28 en de Zwolsche Boys niet meer kans op de poulewinst.
Daarlerveen heeft aan een gelijkspel genoeg om door te bekeren. Mariënberg moet sowieso winnen van vierde klasser Daarlerveen, die al jarenlang spelers weet te strikken van DETO, om verder te geraken in de bekerstrijd.


Het was alweer enige tijd geleden dat Mariënberg tegen de Zwolsche Boys, sportief de degens kruisten. De opstelling zag er ten opzichte van vorige week anders uit. Deels door blessures, ziekte en het feit dat Visscher weer andere mensen aan het werk wilde zien.
Onder de lat was er tevens een wijziging. Ook Thijs hield zijn doel schoon en liet met enkele reddingen zien dat hij ook zijn mannetje staat.
Binnenkort, na de laatste bekerwedstrijd tegen Daarlerveen, zal oefenmeester Arjan Visscher zijn keus bekend wie voorlopig de eerste keus is. In de eerste helft waren de betere kansen voor de thuisploeg, echter stond het vizier van de heren thuisspelers niet altijd even scherp. Na rust was daar pas de eerste echte kans voor de roodzwarten maar de keeper van de Zwolsche Boys ranselde knap deze bijna 0-1 uit zijn doel.
Verder weinig te melden, de ploegen waren aardig aan elkaar gewaagd. Mariënberg had een goal kunnen maken en misschien hadden de Zwolsche Boys een doelpunt moeten maken. Toch lijkt Mariënberg op koers, op koers voor de start van de competitie op 25 september.

Afbeelding
Gospelpaasdienst Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
Drie voertuigen botsen op Hardenbergerweg bij Bergentheim Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
Zoek het ei, paasstaakslepen en Sail Kampen Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
Veenmuseum open haart deuren Twenterand 13 uur geleden
Afbeelding
De Koppel bij Hardenberg Buiten Hardenberg 13 uur geleden