Afbeelding

Bouw zonnepark Zunneveld gestart

wo 8 september 2021 Hardenberg

Maandag 6 september is begonnen met de bouw van het zonnepark Zunneveld in Hardenberg. Het park wordt ongeveer 13 hectare groot en zal bestaan uit 25.975 zonnepanelen. Daarmee kunnen jaarlijks 4.925 huishoudens van duurzame stroom worden voorzien. Het zonnepark komt in buurtschap Hoogenweg aan de Westeindigerdijk in Hardenberg. 

Groen

Het project van LC Energy is als alles volgens plan verloopt begin december klaar voor gebruik. Het park wordt ingezaaid met kruidenrijk grasland, er komen insectenhotels en de bijen van de buurman kunnen vrij fourageren. De gronden zijn gelegen tussen twee watergangen. Langs de Radewijker beek komt een ecologische oever met een geleidelijke overgang van land naar water. Bij deze natuurvriendelijke oever is er voldoende leefruimte voor planten, vissen, insecten, vogels en kleine zoogdieren. Het park wordt omgeven door hoge struiken die worden teruggesnoeid tot een hoogte van minder dan 2 meter zodat het zicht op de horizon intact blijft. Daarnaast worden er nieuwe bomen geplant. Het oostelijke deel van het park vult een missende link op in de voormalige ecologische hoofdstructuur Op dit moment worden de laatste zaken afgerond om financieel te kunnen participeren in het zonnepark, mogelijk met groene certificaten. Zodra alle relevante informatie bekend is, worden inwoners van Hardenberg hier verder over geïnformeerd. 

Goldbeck Solar

Het park levert naar verwachting in december van dit jaar de eerste duurzame stroom. De werkzaamheden zullen ongeveer schatting drie maanden duren. LC Energy is inmiddels een samenwerking aangegaan met Blue Elephant Energy voor de financiering van het project. Daarnaast is Goldbeck Solar geselecteerd voor de bouw van het zonnepark. Goldbeck Solar is een Duitse organisatie met inmiddels 20 jaar ervaring in het realiseren van grootschalige zonne-energie projecten.

Afbeelding
Auto raakt te water aan de Hoofdvaart in Dedemsvaart Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere Vrijheidscolleges voor basisscholen uit Ommen Ommen 8 uur geleden
Afbeelding
'Doorgaande Lijnen' bij HardenbergArt Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
Workshop 'fietsknooppunt app' Hardenberg 13 uur geleden
Afbeelding
Sjoelers in actie Hardenberg 13 uur geleden