Vechtrijk Gramsbergen
Vechtrijk Gramsbergen G. Brokelman

Schetsontwerp Vechtrijk Gramsbergen gereed

vr 10 september 2021 Hardenberg

In het voorjaar is de Visie Vechtrijk Gramsbergen aangeboden aan de besturen van gemeente en waterschap. De Visie Vechtrijk Gramsbergen is opgesteld door bewoners en stakeholders met ondersteuning van het waterschap Vechtstromen en gemeente Hardenberg.

De Visie Vechtrijk Gramsbergen heeft betrekking op het gebied langs de Vecht bij Gramsbergen gelegen tussen de Hardenbergse wijk Baalder en de Haandrik, met uitzondering van de Loozensche Linie. Het Gat van Joosten is betrokken in dit plan. “”Wij kunnen helaas niet de gehele visie in één keer tot uitvoering brengen. Hiervoor is het budget niet groot genoeg”, liet Martijn Spoolder namens de gemeente Hardenberg al eerder weten. “We beginnen nu vanaf Gramsbergen ongeveer vanaf Welgelegen, dus dichtbij het centrum tot aan de Haandrik 

Dit noordelijke gebied wordt heringericht met (extensieve) landbouw en natuur en de realisatie van een mee stromende nevengeul rond stuw De Haandrik. Ter hoogte van het centrum wordt de Vecht verlegd naar Gramsbergen toe, waardoor de Vecht meer zichtbaar en leefbaar wordt. Er komen aanlegsteigers aan de rand van Gramsbergen. Er wordt een verhard wandelpad aangelegd aan de rand met uitzicht op de Vecht en aanlegsteigers. Het schetsontwerp is ondertussen gemaakt en was donderdagavond in te zien door de bewoners van Gramsbergen. “Bij dit project zijn allerlei groepen en verenigingen betrokken geweest en zij hebben ook meegedacht. Nu is het ontwerp tot stand gekomen. En natuurlijk hebben we niet aan iedereen zijn wensen kunnen voldoen. Maar ik denk dat er een mooi ontwerp ligt”, laat Martijn Spoolder namens de gemeente Hardenberg weten. Het ontwerp kunt u in de bijlage zien. 


Link naar PDF bestand
Link naar PDF bestand
Afbeelding
Auto raakt te water aan de Hoofdvaart in Dedemsvaart Hardenberg 9 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere Vrijheidscolleges voor basisscholen uit Ommen Ommen 15 uur geleden
Afbeelding
'Doorgaande Lijnen' bij HardenbergArt Hardenberg 19 uur geleden
Afbeelding
Workshop 'fietsknooppunt app' Hardenberg 20 uur geleden
Afbeelding
Sjoelers in actie Hardenberg 20 uur geleden