Het publiek genoot met volle teugen tijdens Open Monumentendag.
Het publiek genoot met volle teugen tijdens Open Monumentendag. Wim Sekeris

OMD lokt veel publiek naar Kalkoventerrein

di 14 september 2021 Dedemsvaart

De Historische Vereniging Avereest kijkt terug op een prachtige Open Monumentendag afgelopen zaterdag met redelijk weer, veel bezoek en mooie activiteiten. 

Weet u waar Abraham de mosterd vandaan haalt? Nou, de bezoekers van de Open Monumenten Dag op het Kalkoventerrein van de de Historische Vereniging Avereest weten het inmiddels wel. Ter gelegenheid van de Open Monumentendag zat zaterdag op het Kalkoventerrein onder meer namelijk een mosterdmaker in één van de kramen,  die zijn oude historische ambacht vertoonde aan de bezoekers. 

Oude ambachten

Overigens niet alleen hij, want de Vereniging De Bottermarkt uit Raalte was met 10 oude ambachten afgereisd naar Dedemsvaart waaronder een mandenmaker, een wolspinster, een touwslager, een houtdraaier enzovoorts,  tien in totaal. Maar ook een hoefsmid was aanwezig die zo’n sterke Belgisch knol voorzag van nieuwe hoefijzers en met de vlet konden de bezoekers een tochtje over het Ommerkanaal varen. 

Traktatie

En voor de kleintjes onder de bezoekers was Augie Attractieverhuur aanwezig met een kraam vol oudhollandse spelletjes. 

Een kraam die over belangstelling van de jeugdige bezoekers niet te klagen had en na het spelen van de spelletjes gratis een ijsje konden ophalen, gesponsord door  IJssalon Toscane.

Herkansing

Kon u er niet bij zijn, dan hebt u volgend jaar in het tweede weekend in september opnieuw de kans de Open Monumenten Dag te bezoeken. Zo lang hoeft u echter niet te wachten, want tot eind oktober is op woensdag-, donderdag- en zondagmiddag, van 14.00 tot 17.00 uur, het streekmuseum van de Historische Vereniging Avereest geopend met haar kalkovens, de oudheidkamer, de turfschuur, het turfschip, de timmerwerkplaats, de smederij en de gashouder met in zijn binnenste een prachtig theater. U bent er van harte welkom. De vrijwilligers van de HVA begroeten u graag.

Dedemsvaart

Wereld Tai Chi dag 2023
Tai Chi op het Kalkoventerrein in Dedemsvaart Nieuws Ingezonden 10 uur geleden
juf Anita toegezongen door de kinderen van De Spreng-El
40-jarig jubileum juf anita Nieuws Ingezonden 12 uur geleden
Afbeelding
Beerze Bulten viert 75-jarig bestaan met blik op de toekomst Hardenberg 13 uur geleden
Afbeelding
Concert in het Landgoedcentrum Vilsteren Hardenberg 15 uur geleden
Afbeelding
'SIEN-dienst' in Höftekerk Ommen 16 uur geleden