Afbeelding
G. Brokelman

Levendige ontmoeting met kunstenaars bij HardenbergArt

za 11 september 2021 Hardenberg

Zaterdag 11september organiseerde HardenbergArt de mogelijkheid om kennis te maken met de kunstenaars die hier momenteel exposeren: Antje Veldstra met de grafische techniek houtdruk, en Angelo Moyano met abstracte sculpturen in natuursteen en metaal. 

Van deze kans werd enthousiast gebruik gemaakt en de bezoekers kregen tekst en uitleg over de diverse creatieve processen, waarbij de kunstenaars demonstreerden hoe hun werk tot stand komt. Dat dit inspirerend was bleek uit de vraag van een aantal belangstellenden of er ook workshops werden verzorgd, hetgeen inderdaad het geval is. Antje, woonachtig in Groningen, geeft al jaren de gelegenheid aan cursisten om in een ééndaagse workshop zelf te ervaren hoe je een houtdruk maakt; ze werkt met groepjes van maximaal 6 personen. Voor een complete dag inclusief materiaal, lunch en koffie / thee kunt u zich bij haar opgeven.                                                          

Ook Angelo Moyano vindt het overdragen van zijn passie en vakmanschap één van de leukste dingen van zijn vak. Hij vertelde over de relatie die hij als beeldhouwer voelt met de steen waarmee hij werkt; het stuk albast of marmer heeft als het ware een eigen wil en geeft aan welke vorm er moet ontstaan. Momenteel verwezenlijkt hij plannen om atelierruimte vrij te maken voor het geven van cursussen, begin 2022 zullen deze van start gaan in De Krim. 

De huidige expositie van hun werk, RAAKVLAKKEN, is nog te zien tot en met 2 oktober bij HardenbergArt. Ook kunt u informatie over workshops vragen via de websites van de kunstenaars of hun e-mail. HardenbergArt, LOC, Parkweg 1 a4 te Hardenberg. Open tijdens de werkuren van het LOC. Kunstuitleen: wo.do.vr. 14.00 tot 17.00 uur. Za. 11.00 tot 14.00 uur. www.hardenbergart.nl; info@hardenbergart.nl info@antje-veldstra.nl info@angelomoyano.com #angelomoyanoart

Afbeelding
Afbeelding
Gospelpaasdienst Hardenberg 7 uur geleden
Afbeelding
Drie voertuigen botsen op Hardenbergerweg bij Bergentheim Hardenberg 7 uur geleden
Afbeelding
Zoek het ei, paasstaakslepen en Sail Kampen Hardenberg 8 uur geleden
Afbeelding
Veenmuseum open haart deuren Twenterand 9 uur geleden
Afbeelding
De Koppel bij Hardenberg Buiten Hardenberg 9 uur geleden