Bokscoach
Bokscoach

Christie heeft haar passie gevonden

wo 15 september 2021 Hardenberg

Door Veromi Muilwijk (Jonge reporter) en Esra Zomer (Jonge reporter)

Toen Christie Potkamp (21, instagram @bokscoachristie) 4 jaar geleden uit een slechte relatie kwam, was dat de druppel om te gaan stoppen met hardlopen en op zoek te gaan naar iets anders. Ze zocht naar een sport die haar sterker zou maken, zodat ze zichzelf kon verdedigen en niemand haar meer iets kon maken. Ze bokst nu dus al 4 jaar en is sinds kort ook bokscoach.

De aanleiding voor het boksen was dus niet erg positief, maar Christie is heel blij dat ze haar passie wel echt heeft gevonden. Boksen moest het voor haar worden, dat wist ze vanaf het moment dat ze haar eerste proefles deed. Maar bokscoaching is niet zomaar boksen. 

Christie heeft de opleiding social work gedaan op de VIAA. Dit is niet speciaal een opleiding voor bokscoaching, maar ze combineert haar ervaring als kickbokser met deze opleiding. Daarbij heeft ze ook nog cursussen bokscoaching gedaan. 

Christie: “We noemen bokscoaching mentale coaching met boksen als hulpmiddel. Mensen die niet lekker in hun vel zitten, moeite hebben met om emoties te uiten of last hebben van andere mentale klachten, kunnen bij mij komen. Dan gaan we samen boksen en de mat op. Doordat je aan het bewegen en aan het boksen bent, kan ik heel veel over iemand te weten komen.
Heel veel mensen zijn misschien wel een keer in therapie geweest, maar vinden het dan lastig om echt te praten. Door het boksen hoef je niet constant te praten, want je kan gewoon lekker boksen. En er komt vanzelf iets uit voort.”

Bokscoaching is er voor bijvoorbeeld angststoornissen, eetstoornissen, agressie of sociale moeilijkheden, het is heel breed. De meeste mensen die bij Christie langskomen, komen vaker dan één keer, maar alles is vrijblijvend. Er is niets van een contract aan verbonden. Ook heb je zelf totaal geen bokservaring nodig, het mag, maar hoeft niet. En niet te vergeten; bokscoaching is beschikbaar voor alle leeftijden. Er komen kinderen, maar ook ouderen. Per 1 september is ze officieel begonnen met de coaching, op de locatie Fit and Fight in Baalder.

Jonge reporters

Afbeelding
Afbeelding
Auto raakt te water aan de Hoofdvaart in Dedemsvaart Hardenberg 11 minuten geleden
Afbeelding
Bijzondere Vrijheidscolleges voor basisscholen uit Ommen Ommen 5 uur geleden
Afbeelding
'Doorgaande Lijnen' bij HardenbergArt Hardenberg 9 uur geleden
Afbeelding
Workshop 'fietsknooppunt app' Hardenberg 10 uur geleden
Afbeelding
Sjoelers in actie Hardenberg 10 uur geleden