Afbeelding

Wat is de mening van jongeren uit de gemeente Hardenberg?

di 14 september 2021 Hardenberg

“Als 30-jarige wethouder van de gemeente Hardenberg zit ik op veel plekken als jongste persoon aan de tafel. Tóch begon mijn interesse in de politiek al zo’n 20 jaar geleden in groep 7 van de basisschool. Op een of andere manier werd ik getrokken door de politiek. De ramen van het klaslokaal hingen vol met posters en pamfletten van alle politieke partijen en het vragenuurtje was een wekelijks hoogtepunt. 

Droombaan

In het afscheidsboek van de basisschool werd een ieder geacht zijn ‘droombaan’ in te vullen. In mijn geval geen piloot, uitvinder of brandweerman maar ‘fractievoorzitter’. Uiteindelijk werd ik op mijn 15e lid van het CDA, op mijn 18e raadslid en enkele jaren later fractievoorzitter gevolgd door het wethouderschap. Natuurlijk is deze route geen vereiste om als jongeren betrokken te raken bij de politiek. Maar toen ik er eenmaal in zat, opende het wel mijn ogen. De gemeente gaat namelijk over heel veel dingen in je directe omgeving. Over welke woningen er worden gebouwd, welke wegen er zijn of waar natuur is. Over hoeveel horeca er in het centrum mag zijn en met welke sluitingstijden. Over hoeveel geld we uitgeven aan je sportvereniging of aan de bioscoop en nog heel veel zaken meer. 

Stem belangrijk

Daarbij is de stem van jonge mensen als ‘nieuwe generatie’ erg belangrijk. Naar jouw mening zijn we op zoek om de toekomst mede invulling te geven. Daarom doe ik een oproep aan jongeren. Lokale politiek is dichterbij dan je denkt. Dus doe mee!”.

Martijn Breukelman, wethouder gemeente Hardenberg

Uitnodiging voor de jongeren: Wil jij kennismaken met de politiek?

Het CDA in de gemeente Hardenberg wil jou graag de kans bieden om kennis te maken met ons en de politiek. Én om je stem te laten horen… Wat vind jij bijvoorbeeld belangrijk voor jezelf en je omgeving? We praten hierover verder tijdens een gezellig avondje in de kroeg!

Datum: donderdag 30 september, inloop 20.15 en start 20.30 uur

Locatie: Den Herdenbergher in Hardenberg

Aanmelding: info@cdahardenberg.nl

Afbeelding
Gospelpaasdienst Hardenberg 18 minuten geleden
Afbeelding
Drie voertuigen botsen op Hardenbergerweg bij Bergentheim Hardenberg 32 minuten geleden
Afbeelding
Zoek het ei, paasstaakslepen en Sail Kampen Hardenberg 56 minuten geleden
Afbeelding
Veenmuseum open haart deuren Twenterand 2 uur geleden
Afbeelding
De Koppel bij Hardenberg Buiten Hardenberg 2 uur geleden