Afbeelding
G. Brokelman

Kringloopwinkel in Circus feestelijk geopend

wo 28 juli 2021 Hardenberg

Een feestelijk moment, zaterdagochtend, bij Circus aan de Zwingel in Hardenberg. In het voormalige partycentrum opende Zorgvoorziening de Samenwerking op feestelijke wijze de nieuwe dagbesteding met kringloopwinkel.

Zorgvoorziening de Samenwerking heeft al een dagbesteding en kringloopwinkel aan de Bruchterweg 85a in Hardenberg. Hierbij is de dagbesteding het hoofddoel en de kringloopwinkel een middel om activiteiten te creëren voor deelnemers op de dagbesteding. “De inwoners die wij dagbesteding bieden betreft mensen die te goed zijn voor een klassieke dagbesteding en net niet mee kunnen komen in de reguliere arbeidsmarkt. Laagdrempelig worden ze in de maatschappij gere-integreerd doordat ze klanten in de winkel helpen”, legt Rudie Lubbers uit.

Voor de locatie Circus geldt hetzelfde. Naast het helpen van mensen die tweedehands spullen komen brengen of juist willen aanschaffen kunnen de medewerkers hier ook enige ervaring opdoen in het bereiden en serveren van gerechten. Een aantal tafels in de ruimte van de kringloop wordt voorzien van een kleine menukaart met gerechten als een saucijzenbroodje, huisgemaakte soep, huisgemaakte gehaktbal, een broodje brie of gezond en een broodje kroket. Een stukje zelfgemaakte appeltaart of een zelfgemaakte donut voor bij het gratis kopje koffie hoort ook tot de mogelijkheden. De deelnemers op de dagbesteding bereiden deze gerechten in de professionele keuken waarover het pand al beschikt. Het bereiden en serveren gebeurt uiteraard onder begeleiding.

Meubels pimpen

Op de dagbesteding zal ook met hout worden gewerkt. “We gaan ingebrachte meubels pimpen”, legt Lubbers uit. “Zo kunnen meubels uit grootmoeders tijd een nieuwe look en een nieuwe kans krijgen. Dat is ook nog eens goed voor het milieu. Van houten pallets maken we tuinmeubels, bloembakken, schilderijlijsten en nog veel meer. Maar niets gebeurt in grootschalige productie. Dan zouden onze deelnemers wekenlang dezelfde handelingen verrichten en wij willen ze juist variatie bieden aan houtbewerking. De goederen die ze maken worden in de kringloopwinkel verkocht. Dit geeft de deelnemers enorm veel voldoening want de ervaring is dat klanten vragen naar de persoon die het heeft gemaakt. Ze krijgen complimenten van klanten wat ze erg trots maakt”.

Appartementen

De Samenwerking wil in de toekomst op deze locatie graag vijf appartementen realiseren voor bewoners die thuis ambulant worden begeleid, en dan met name voor de kleine doelgroep die net iets meer een beroep doet op even wat extra ondersteuning. Bewoners die niet per definitie 24 uur begeleid moeten worden, maar wel 24 per dag een beroep op begeleiding moeten kunnen doen. De Samenwerking wil deze kleine doelgroep samen onderbrengen zodat zij altijd kunnen terugvallen op begeleiding indien dit nodig is.

Alles samen

Zoals de naam ‘de Samenwerking’ al aangeeft worden activiteiten bij voorkeur samen opgepakt. Dat bleek ook zaterdag met de opening. De medewerkers namen samen de openingshandeling voor hun rekening, met als resultaat dat het voor de ingang gespannen lint in vele stukken werd geknipt. Daarmee boden ze ruim baan aan de eerste klanten om de nieuwe winkel te verkennen.

Afbeelding
Afbeelding
de organisatie stuurt een persbericht op foto alle medewerkers knipten het lint door als openingshandeling
Afbeelding
Gospelpaasdienst Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Drie voertuigen botsen op Hardenbergerweg bij Bergentheim Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Zoek het ei, paasstaakslepen en Sail Kampen Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Veenmuseum open haart deuren Twenterand 3 uur geleden
Afbeelding
De Koppel bij Hardenberg Buiten Hardenberg 3 uur geleden