Louis van Vilsteren en Pim Trooster genieten na van een gezellige, intieme openingsdag.
Louis van Vilsteren en Pim Trooster genieten na van een gezellige, intieme openingsdag.

Forever Young in Beeldentuin Witharen

wo 21 juli 2021 Ommen

Op zondag 18 juni werd in Beeldentuin Witharen de expositie ‘Forever Young’ van Pim Trooster geopend in galerie de Schaapskooi. De Schaapskooi is de plek waar Louis van Vilsteren zijn meubels exposeert.

Beide heren leerden elkaar kennen in een kraakpand in het Utrecht van de jaren 70, waar zij samenwoonden. In de schaapskooi presenteren zij zich na al die jaren weer samen onder een dak. De expositie, die in het teken staat van Vriendschap en Jeugd, werd met een prachtige toespraak geopend door Carin Starren, levenspartner en echtgenote van Pim Trooster. Tevens was een groot aantal van de exposerende kunstenaars aanwezig om te vertellen over hun werk. Ook de keramiekexpositie van leden van de Stichting Keramisten Noord Nederland, onder de overkapping in de tuin, is geheel vernieuwd. Dus voor de aanwezige bezoekers genoeg om te zien en te beleven. De Expositie is tot eind september te bezoeken op donderdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Beeldentuin Witharen is gevestigd aan de Witharenweg 24, zie ook www.atelierwitharen.nl.

Vrienden sinds mensenheugenis

Meubelmaker Louis van Vilsteren en keramist Thea Dijkema zijn de eigenaren, tevens samenstellers én de gastheer en gastvrouw van Beeldentuin Witharen. Maar zij zijn ook sinds mensenheugenis bevriend met Carin en Pim. Die vriendschap is midden jaren 70 in een Utrechts kraakpand tussen Louis en Pim ontstaan. Louis leerde destijds voor etaleur en Pim voor docent drama. Sindsdien zijn ze elkaar nooit uit het oog verloren en hebben zij veel lief en leed gedeeld en voelt de vriendschap voor hen als familie. Zo waren Louis en Pim elkaars getuige bij hun huwelijken.

Binnen de kunstwereld namen Louis en Pim echter totaal verschillende afslagen, ook al organiseerden zij beide vele tentoonstellingen voor honderden collega kunstenaars. Tot op de dag van vandaag zijn Louis en Pim onvermoeibaar actief gebleven. Nu zij alle twee de pensioengerechtigde leeftijd hebben mogen bereiken, werd het eindelijk toch eens tijd om over de verschillen heen de focus te leggen op de overeenkomsten en op de liefdevolle verbinding die altijd tussen hen is blijven bestaan. Het werd tijd om met een gezamenlijke presentatie hun band gestalte te geven, hun inmiddels 47-jarige vriendschap te vieren.

Vandaar dat Pim dit jaar werd uitgenodigd om te komen exposeren in galerie de Schaapskooi, de binnenruimte van Beeldentuin Witharen, waar Louis ook permanent zijn eigen meubelontwerpen presenteert. Omdat zij beide zo actief zijn gebleven en zij zich altijd meer focussen op de toekomst dan op het verleden, koos Pim voor de titel: ‘Forever Young’.

Afbeelding
Gospelpaasdienst Hardenberg 7 uur geleden
Afbeelding
Drie voertuigen botsen op Hardenbergerweg bij Bergentheim Hardenberg 7 uur geleden
Afbeelding
Zoek het ei, paasstaakslepen en Sail Kampen Hardenberg 8 uur geleden
Afbeelding
Veenmuseum open haart deuren Twenterand 9 uur geleden
Afbeelding
De Koppel bij Hardenberg Buiten Hardenberg 9 uur geleden