Afbeelding
G. Brokelman

Opening exposities bij De Koppel

za 17 juli 2021 Hardenberg

Eindelijk was het dan zover: op zaterdag 17 juli om 10.30 uur werden de nieuwe exposities geopend bij De Koppel onder toeziend oog van de makers ervan.

Gezien de corona-maatregelen was er uiteraard aandacht voor de afstand en het aantal gasten. Gelukkig was het mooi weer en kon iedereen heerlijk op het terras plaatsnemen. Vanuit de Vogelbescherming waren Arjan Berben en Liesbet Ruben aanwezig. Johan Poffers heeft de vogelroute ontwikkeld en was er ook, alsmede Gerrit Teunis wiens natuurfoto’s in de filmzaal hangen. 

De eerste spreker was Wim Wolthuis, de voorzitter van De Koppel. Hij memoreerde dat dit ook de opening is van het nieuwe themajaar, dat eigenlijk al in januari had moeten plaatsvinden natuurlijk. Als 2e spreker trad Arjan Berben naar voren, die vertelde hoe de expositie ‘Vogelschool’ tot stand is gekomen. Wethouder Alwin te Rietstap nam vervolgens het woord om het belang van de biodiversiteit en onze prachtige omgeving nog eens onder de aandacht te brengen. Directeur Ans Naber tot slot bedankte alle vrijwilligers voor hun inzet en flexibiliteit in deze bijzondere tijden en nodigde iedereen uit naar binnen te komen. De kinderen van wethouder Te Rietstap mochten een electrospel over vogels maken. Daarna opende de wethouder met een schoolbel de exposities en kregen de kinderen uit handen van Ans Naber een gekalligrafeerd Vogeldiploma overhandigd. Daarna gingen de genodigden, waaronder ook een groot aantal vrijwilligers, in groepjes op hun gemak de nieuwe exposities bekijken.

Iedereen is gedurende de openingstijden van harte welkom bij De Koppel, Vechtstraat 8 te Hardenberg, tel. 0523-273388. Open in juli en augustus: dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur, zaterdag en zondag van 13.00 tot 16.00 uur. 


‘Vogelschool’ is tot stand gekomen met medewerking van de Vogelbescherming. Financieel is er bijgedragen door: IJsvogelfonds, Postcodeloterij, Pr. Bernhard Cultuurfonds Overijssel, Zabawas, Fonds NME en J. Veltink bestratingen.

Afbeelding
Afbeelding
Team Blauwkamp
Team Blauwkamp kampioen Sport Ingezonden 2 uur geleden
Afbeelding
Orkest Koninklijke Luchtmacht speelt verzoeknummers van publiek Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Baalderborg Motorrun voor de zevende keer Hardenberg 8 uur geleden
Houtdorp 2023. Annet Kamphuis
Weer van alles te doen in feestweek Hardenberg 8 uur geleden
Afbeelding
Natuurbeleefpad Sibculo is begonnen met inrichtingsfase Hardenberg 10 uur geleden