Er gaven slechts drie inwoners gehoor aan de oproep voor een stille tocht voor de vermoorde misdaadverslaggever Peter R. de Vries.
Er gaven slechts drie inwoners gehoor aan de oproep voor een stille tocht voor de vermoorde misdaadverslaggever Peter R. de Vries. William

Minimale animo voor stille tocht

ma 19 juli 2021 Dedemsvaart

De 49-jarige Dennis van der Meer uit Dedemsvaart volgde naar eigen zeggen alles op tv van misdaadjournalist Peter R de Vries, die afgelopen week overleed als gevolg van een aanslag in Amsterdam.  De Dedemsvaarter werd er, zoals zovelen in Nederland, diep door geraakt en besloot uit eerbetoon aan Peter vrijdagavond een stille tocht te organiseren. De teleurstelling was groot toen zich slechts drie mensen meldden om mee te lopen en bloemen bij kerk De Antenne te leggen. 

“Ik had het op Facebook gepost en ben vooraf nog de wijk ingegaan om mijn plan kenbaar te maken en de reacties van de mensen daarop te peilen. Vrijwel iedereen reageerde positief, maar uiteindelijk bleven ze allemaal weg. Heel jammer,” reageert de initiatiefnemer, die zich daardoor begrijpelijkerwijs in de kou gezet voelt. “Het was eens, maar nooit weer. Het is zonde van mijn tijd geweest en heel jammer dat hier zo weinig mensen meeleven. Peter is van grote betekenis geweest voor heel velen. Dat hij vermoord is verafschuw ik en daar heb ik uiting aan willen geven. Ik hoop dat er iemand komt, die zijn goede werk voortzet.”

Afbeelding
Gospelpaasdienst Hardenberg 6 minuten geleden
Afbeelding
Drie voertuigen botsen op Hardenbergerweg bij Bergentheim Hardenberg 20 minuten geleden
Afbeelding
Zoek het ei, paasstaakslepen en Sail Kampen Hardenberg 44 minuten geleden
Afbeelding
Veenmuseum open haart deuren Twenterand 1 uur geleden
Afbeelding
De Koppel bij Hardenberg Buiten Hardenberg 2 uur geleden