Afbeelding

Terug naar de lockdown?

wo 21 juli 2021 Politie aan het woord

Sinds enige weken zijn de versoepelingen ingetreden. Veel mensen waaronder ikzelf waren verbaasd door de snelheid waarin de maatregelen werden afgebouwd. 

Heerlijk toch zou je denken. De vrijheid weer terug, weer ontmoetingen, feestjes. De jeugd die elkaar weer mag ontmoeten en ook de horeca die weer kunnen doen waar ze zo lang op hebben moeten wachten. Alles weer ok zou je denken.

Ik was maandag de rapportage door aan het nemen van afgelopen weekend. Het leek weer enigszins op een meldingenbeeld van voor de corona. Met daarbij opvallend veel meldingen van geluidsoverlast. Feestjes in de achtertuin met veel lawaai, horecabezoekers die uitbundig over straat gaan terug naar huis en meldingen over horecagelegenheden die teveel geluid zouden produceren. Het leek mij een beetje alsof we niet meer gewend zijn aan het weekend. In een van de laatste meldingen las ik dat de melder zicht verzuchtte en zei dat de lock down toch niet zo heel gek was. Voor ons als politie betekend het weer aan de bak.

Intussen stijgen de besmettingen weer. En komt een lock down weer langzaam in zicht. De melder zal toch geen gelijk krijgen?

Een kleine helft van onze collega’s is nu op vakantie. Daarnaast is er in Limburg een rampscenario aan de gang met de overstromingen. Collega’s uit het Vechtdal die ME (mobiele eenheid) opgeleid zijn moeten bijspringen om gebieden te beveiligen. Wat een drama speelt zich af in het gebied van de Rijn en de Maas. 

Ik wil de collega’s in Limburg en alle collega’s die de extra uren maken om de roosters in het Vechtdal rond te krijgen heel veel succes wensen, voor mij is het nu ook een periode van vakantie. Al voelt dat wel ongemakkelijk. Ik wil u als lezer als u er aan toe bent in ieder geval een hele fijne veilige vakantie toewensen!

Wim Jongsma

OE wijk Hardenberg Noord

Afbeelding
Gospelpaasdienst Hardenberg 9 uur geleden
Afbeelding
Drie voertuigen botsen op Hardenbergerweg bij Bergentheim Hardenberg 10 uur geleden
Afbeelding
Zoek het ei, paasstaakslepen en Sail Kampen Hardenberg 10 uur geleden
Afbeelding
Veenmuseum open haart deuren Twenterand 11 uur geleden
Afbeelding
De Koppel bij Hardenberg Buiten Hardenberg 11 uur geleden