Afbeelding
FRANZ FRIELING 48527 NORDHORN

Een dag vol geluk beleven voor het hele gezin in dierentuin Nordhorn

wo 14 juli 2021 Hardenberg

Dierentuin Nordhorn is één van de meest geliefde uitstapjes uit de regio. Meer dan 2000 dieren in meer dan 100 verschillende diersoorten leven in het mooi aangelegde park met zijn oude bomen bestand. Om de bezoekers de mogelijkheid te geven zo dicht mogelijk bij de dieren te komen, zijn verschillende verblijven voor bezoekers begaanbaar. 

Direct na binnenkomst vindt u het verblijf van de prairiehonden, hier kan u doorheen lopen en heeft u gelijk de mogelijkheid met de dieren in contact te komen. Dat gelijke kan u beleven bij die leuke Vietnameese-Sikaherten deze komen naar u toe als u een zakje voer bij de kassa gekocht heeft. Als u over het Natuurpad Vechteaue loopt, die via een steiger door een uiterwaarde gaat, een oude vertakking van de Vechte, komt u bij de historische Vechteboerderij uit. In de historische Vechtewereld vindt u de Vechtemarkt het Vechtedorp en de Vechteboerderij. Hier krijgt u een indruk hoe het er voor meer dan 100 jaren geleden aan toe ging. Om en in het originele historische boerderij gebied vindt u ook veel oude en bedreigde diersoorten. Zoals bijvoorbeeld de knuffelmagneet de Bonte Bentheimer varkens met hun biggetjes. Via de opbouw van het Vechtedorp met Dorplinde en verdere gebouwen in historische stijl komt u bij Australië uit, hier vindt u de Bennettkangaroe’s. Ook hier kan u door het verblijf lopen en ziet u misschien de jongst geborene rond huppelen of zelfs nog vanuit de buidel nieuwsgierig rondkijken. Ook het Afrika-verblijf, de kinderboerderij, of het verblijf van de gieren nodigen uit om spannende ontdekkingen te doen! De gastronomie in het park biedt op het moment op vele plaatsen to-go mogelijkheden aan. Hier kan u bijvoorbeeld iets te drinken, ijs, patat, braadworst of andere lekkernijen kopen. Het parkeren op de grootste parkeerplaats is gratis.

Hondenliefhebbers mogen hun hond aan een korte riem meenemen, kosten één euro. Zo kan de hele familie een leuke dag in de dierentuin vermaken!  Dierentuin Nordhorn is dagelijks van 9.00 uur voor bezoekers geopend.  De speelplaatsen zijn open. Ze hebben geen begrenzing in bezoekers aantal meer, en u heeft geen online reserveringen meer nodig.  Alleen een mond/neuskapje meebrengen, aub.

 Verdere regels en geldende entree prijzen vindt u op www.tierpark-nordhorn.de

Afbeelding
Bijzondere Vrijheidscolleges voor basisscholen uit Ommen Ommen 47 minuten geleden
Afbeelding
'Doorgaande Lijnen' bij HardenbergArt Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
Workshop 'fietsknooppunt app' Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
Sjoelers in actie Hardenberg 6 uur geleden
Zo ziet de Aziatische hoornaar er uit .
'Jagen' op Aziatische hoornaar Hardenberg 6 uur geleden