Afbeelding
De Toren

Geslaagde Koningsdag met pubquiz en caviarace in Langeveen

ma 29 april 2019 Nieuws

Koningsdag èn koningsnacht werden afgelopen weekend volop gevierd in Langeveen. De weersvoorspellingen vooraf waren niet heel goed, maar uiteindelijk konden bijna alle activiteiten doorgaan. Veel mensen deden mee aan de verschillende activiteiten.

Vrijdagavond werd afgetrapt met een pubquiz in een bomvol Café Nobbenhuis. Twintig teams hadden zich aangemeld en beantwoordden allerlei moeilijke en makkelijke vragen. De heren van Handbalvereniging Langeveen deden dit het best; zij wonnen de pubquiz. Aansluitend vond er een optreden plaats van de band Heer & Meester in samenwerking met DJ Erik. Het bleef gezellig tot in de kleine uurtjes. De dag erop werd op het centrumplein ‘s ochtends om 11.00 uur de vlag gehesen door Willem Groot Kormelink, die een dag eerder een lintje in de Orde van Oranje-Nassau had gekregen. De fietspuzzeltocht die vervolgens zou starten moest door de regen helaas afgelast worden, maar de overige activiteiten konden wel doorgaan. In de kraampjes op de vrijmarkt werd van alles verkocht, variërend van houten speelgoed en kinderkleren tot satéstokjes van Ed Smakelijk en poffertjes in een kraam voor Samenloop voor Hoop. Ook hadden verschillende kinderen en volwassenen een deken meegenomen om hun koopwaar op aan te bieden. Samen maakten ze er een sfeervolle rommelmarkt van. Voor de kinderen waren er verschillende spelletjes, zoals stokvangen en blikgooien, maar ook konden ze een tatoeage laten zetten of als koning of koningin op de foto gaan. In deze fotobooth zijn verschillende kiekjes gemaakt, die allemaal terug te kijken zijn op de Facebookpagina van Koningsdag Langeveen Bruinehaar. Bijzonder in de smaak viel de caviarace, voor ouderen bekend van de Avro’s Wie-kent-kwis uit de jaren ‘80. In Langeveen waren de cavia’s vernoemd naar bekende mensen uit Langeveen en Bruinehaar, zoals Aardappel Bert, Christel, Ted-Marie, Raymond, Edwin en Jan Bart. Om de sport te promoten was er op het feestterrein een Trek de Trekker, georganiseerd door de TouwTrekvereniging Vriezenveen (TTV). Op een groot scherm werd een promotiefilm getoond en er waren touwtrekdemonstraties. De middag werd muzikaal begeleid door Vechttaler Muziek Express en DJ Erik. De organisatie van Koningsdag Langeveen Bruinehaar kijkt terug op geslaagde dagen: ‘We hebben veel complimenten gekregen. De eerste opgaves voor de volgende pubquiz zijn alweer binnen en ook zijn er alweer cavia’s gesponsord. Er komt dus zeker een vervolg op deze geslaagde Koningsdag’.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Steekincident bij skatebaan Hardenberg Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Oppassen geblazen! Nepagenten actief in de regio Hardenberg 7 uur geleden
Vlnr: docent Bart-Jan van Kleef - Noa - Zoë - Maria - Roel Gritter
Leerlingen Greijdanus Hardenberg winnen podcastwedstrijd van de Historische Vereniging Hardenberg! Nieuws Ingezonden 9 uur geleden
Afbeelding
Veel ambities en plannen in 2023 uitgevoerd, financiële buffer versterkt Ommen 9 uur geleden
Afbeelding
Bergentheim - RKSV Bornerbroek Sport Ingezonden 12 uur geleden