Tijdens de informatieavond werd met belangstelling naar het definitieve ontwerp gekeken.
Tijdens de informatieavond werd met belangstelling naar het definitieve ontwerp gekeken. Gerjo Stegeman

Ontwikkeling ‘Baalderhof’ in stroomversnelling

vr 8 december 2023 Hardenberg

Een grote groep ouders en buurtbewoners heeft woensdag 6 december tijdens een informatieavond kennisgenomen over de stand van zaken met betrekking tot de ontwikkeling van het nieuwe kindcentrum ‘De Baalderhof’ in de wijk Baalder. In dit kindcentrum worden de Dr. Albertus Risaeusschool (ARS) en obs De Ontdekking gevestigd. Prokino gaat de kinderopvang verzorgen in nauwe samenwerking met de scholen. Plannen voor het schoolplein worden de komende maanden nog verder uitgewerkt. 

Tijdens de infoavond werd het definitieve ontwerp van het nieuwe schoolgebouw gepresenteerd, dat onder meer gevormd is naar de oorspronkelijk groene omgeving en de monumentale bomen in het gebied, waarin het gebouw is gesitueerd. “Het traject loopt al enige jaren en heeft tussendoor regelmatig vertraging opgelopen, maar is inmiddels in een stroomversnelling gekomen. Het gaat nu echt gebeuren,” aldus architect Herma Kerssies. 

Oplevering in 2025

Zij gaf aan dat de bouwaanvraag nog voor kerst wordt ingediend. De sloop van het oude gebouw en de bouw van de nieuwe school zal naar verwachting al met al ruim een jaar gaan duren. Dat betekent dat de eerste leerlingen na de zomervakantie van 2025 hun intrek in het nieuwe gebouw kunnen nemen. Kijk voor meer informatie over het ontwerp en de informatieavond op www.kcbaalderhof.nl.  

.

Afbeelding
Brandweer rukt uit voor kortsluiting in stopcontact in pand Bergentheim Hardenberg 8 uur geleden
Afbeelding
Zonnebloem Bergentheim viert gezellige middag in Mariënberg Hardenberg 9 uur geleden
Afbeelding
Aanvragen bijdrage voor amateurkunstverenigingen Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
'Kerkdienst in onze moodersproake' Twenterand 15 uur geleden
Afbeelding
De Boombouw - Wintermarathon Ommen 19 uur geleden