Afbeelding

Inloophuis Ommen zeer geslaagd

ma 25 september 2023 Hardenberg

De ruim 250 zoete en hartige hapjes gemaakt door Syrische en Eritrese vrouwen, waren rond het middaguur helemaal op, terwijl de lunchpakketjes van de aanwezige vrijwilligers onaangeroerd bleven. Want de bezoekersstroom ter gelegenheid van de Open Dag van Inloophuis Ommen bleef maar doorgaan. “Ongelofelijk”, straalt voorzitter Hennie Meulenkamp aan het einde van de dag. “Ik denk dat er al met al wel ruim 300 mensen geweest zijn. Geweldig dat er zoveel belangstelling is voor dit initiatief.”

De Open Dag werd zaterdag 23 september gehouden ter ere van het vijfjarig jubileum van Inloophuis Ommen én de verhuizing naar het nieuwe pand. En dat was voor velen een mooie gelegenheid om er eens op een laagdrempelige manier binnen te kijken. Alle zitjes en tafels waren bezet met mensen die met elkaar spraken alsof ze elkaar al jaren kenden. Wat in sommige gevallen ook zo was, maar ook heel vaak niet. “En dat is precies waarom ik hier zo graag komt”, vertelt Wolthéra Visscher. “Of je elkaar nu kent of niet, iedereen voelt zich hier welkom. Ik ben sinds kort weduwe en wil niet steeds bij mijn familie of vrienden aankloppen. Bij de gemeente hebben ze me op dit initiatief gewezen en daar ben ik nog steeds heel blij om. Ik ben alleen, dus ik moet wat. Het is altijd verrassend gezellig.”

Voor Lena Boezelman was de Open Dag een mooie gelegenheid om eens te kijken of het iets voor haar is. “Ik had er weleens over gehoord, maar om dan zo binnen te stappen vond ik nog wel wat”, zegt ze. “Ik heb hier vandaag al veel oude bekenden ontmoet en het ziet er heel gezellig uit. Dus wie weet ga ik er in toekomst nog wel een keer naartoe.”

Sonja van Kooten van de groep Wereldvrouwen die om de 14 dagen samenkomt in het Inloophuis vertelt enthousiast over haar groep die bestaat uit vrouwen van alle mogelijke nationaliteiten. “Niet iedereen komt uit buitenland hoor, er zijn ook Nederlandse vrouwen bij. Het is gewoon een hele leuke groep die voornamelijk bij elkaar komt om mensen te leren kennen én om te oefenen in het Nederlands. Toen ze hoorden van de Open Dag, boden ze direct aan om hapjes te maken om op die manier hun bijdrage te leveren.”

Gemeenteraadsleden Hilbert Moerman en Simone Pol kijken bewonderend rond. “Ze hebben er hier echt wat van gemaakt”, zegt Simone. “Je voelt je hier echt welkom.” Dat beaamt Hilbert. “En wat ik ook zo mooi vind, zijn de onderlinge contacten die ze hebben met de jonge asielzoekers die ook in dit pand wonen. Alleen al daarom is dit een geweldig initiatief. Ik kan me voorstellen dat dit voor het Inloophuis een hele prettige locatie is om voor lange tijd te blijven.”

Dat hopen Hennie en haar medebestuursleden ook. “Dit is voor ons de perfecte locatie, met al die verschillende ruimtes. We hebben nu de ruimte om activiteiten aan te bieden. Ook zijn we blij met het fijne terras en de royale parkeerruimte”, beaamt ze. “Ik hoorde vandaag van veel bezoekers dat door deze Open Dag de drempel voor velen wat lager is geworden om hier te komen, dus wat ons betreft is dit een hele geslaagde dag.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Steekincident bij skatebaan Hardenberg Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Oppassen geblazen! Nepagenten actief in de regio Hardenberg 7 uur geleden
Vlnr: docent Bart-Jan van Kleef - Noa - Zoë - Maria - Roel Gritter
Leerlingen Greijdanus Hardenberg winnen podcastwedstrijd van de Historische Vereniging Hardenberg! Nieuws Ingezonden 10 uur geleden
Afbeelding
Veel ambities en plannen in 2023 uitgevoerd, financiële buffer versterkt Ommen 10 uur geleden
Afbeelding
Bergentheim - RKSV Bornerbroek Sport Ingezonden 12 uur geleden