Afbeelding
Roy Hulzebosch

Zitvolleybal: is veel meer dan een mindervalide sport

ma 13 maart 2023 Hardenberg

Zaterdag 11 maart organiseerde volleybalvereniging Kangeroe in Hardenberg in samenwerking met Emmen ‘95 een clinic zitvolleybal, het Eredivisieteam FDS uit Sneek was aanwezig om een wedstrijdje te spelen inclusief Hong Zhao, die ook bondscoach is van het Nederlandse dames zitvolleybalteam. En om meteen een misverstand de wereld uit te helpen; een loopbeperking is geen must voor zitvolleybal.

De Hardenbergse paralympisch atleet Karin van der Haar: “Zitvolleybal wordt vaak gezien als een mindervalide sport, maar dat klopt niet. Zitvolleybal is er juist voor iedereen, met en zonder beperking. Ook oud-spelers die vanwege een blessure aan knie of enkel stoppen met staand volleybal maken vaak die overstap. Het spel blijft hetzelfde, de dynamiek en de spanning ook. Het is even wennen, maar wie het eenmaal probeert is na enkele keren vaak helemaal enthousiast.”

Volleybalvereniging Kangeroe heeft al een aantal jaren enkele zitvolleybalspelers, waaronder Roy Hulzebosch; hij speelt ook bij het nationaal heren TeamNL. Ook een van de spelers komt uit Emmen, zij traint in Hardenberg. Nieuwe spelers zijn altijd welkom om het zitvolleybal in de regio verder uit te breiden. De clinic van zaterdag was bedoeld om meer mensen kennis te laten maken met deze sport.

Iets voor jou?

Clinic gemist, maar wel benieuwd of zitvolleybaliets voor je is? Kom dan gerust eens naar een training op woensdagavond van 20.00 tot 21.30 uur In sporthal De Meet in Hardenberg en probeer het zelf. Voor mee informatie kun je ook bellen met Karin van der Haar, 06-51416287

Afbeelding
Voorbeschouwing Kloosterhaar - Mariënberg Hardenberg 24 minuten geleden
Team Pientje met Pientje in het midden.vlnr Sander Dille, Richard Herbers, Stan Achterstraat, Albert Roelofs.
Van de woestijn naar Zuid Oost Europa Hardenberg 34 minuten geleden
Afbeelding
Gewoon is bijzonder Waarom vakantiegezinnen zo hard nodig zijn Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
23e Motortreffen Mc Rausbak'n Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Finn Berends en Kay Wissink tekenen eerste contract Hardenberg 2 uur geleden