De Sport Fitselectie staat te trappelen om het gevecht bij De Baron aan te gaan.
De Sport Fitselectie staat te trappelen om het gevecht bij De Baron aan te gaan. WILLEM LEUVENINK

Kickboksers in de ring bij De Baron

di 22 maart 2022 Dedemsvaart

Na het succes van drie jaar geleden houdt Sport Fit in Dedemsvaart op 2 april opnieuw een kickbokstoernooi in De Baron in Dedemsvaart. Eigenaar Osama Simaan is verheugd. “We kunnen niet wachten”, verzucht hij. 

Om zo goed mogelijk voor de dag te komen riep de Dedemsvaartse sportschoolhouder de hulp in van een matchmaker, die de vechters bij elkaar zocht. Het belooft dan ook een spannend toernooi te worden met tegenstanders die absoluut aan elkaar gewaagd zijn. Ruim dertig partijen staan er op het programma van in totaal veertig kickboksers. Elk niveau is vertegenwoordigd in de klassen J (jeugd onder de 16 met hoofd- en scheenbeschermers), N en C. Maar liefst vijftien Sport Fitleden doen mee. Zij staan te trappelen om op eigen grond het gevecht aan te gaan. 

Enorme stimulans

Een heel leger aan vrijwilligers helpt mee om het toernooi tot een succes te maken. Eén hoofdtrainer en drie assistent-trainers staan paraat om de deelnemers te begeleiden. De grote zaal in De Baron wordt omgebouwd tot een heuse ring. Osama is er blij mee. 

“Zeker voor de leden die niet zo vaak deelnemen aan een wedstrijd is dit een enorme stimulans. Dat het dan ook nog een thuiswedstrijd is, is helemaal geweldig. Eigenlijk zijn ze al winnaar. Alleen al door in die ring te staan”. Sport Fit hield in het verleden wel meerdere malen demo’s, maar als het aan Osama ligt, wordt dat te zijner tijd omgezet in minimaal twee keer per jaar een kickbokswedstrijden in Dedemsvaart. Dat kan pas als hij verhuist naar een nieuwe locatie. “Dat zit al jaren in de pen”, vertelt hij. “Ik hoop echt dat het binnen nu en een jaar zover is. Dan heb ik een eigen ruimte en kunnen we daar een boksring bouwen. We hebben per slot van rekening niet voor niets het Keurmerk Vechtsportautoriteit. Daar hoort ook een eigen ring bij”.

Het kickbokstoernooi wordt op zaterdag 2 april gehouden van 13.00 tot circa 17.00 uur. Wie de kickbokswedstrijden wil meebeleven vanaf de tribune in De Baron, is van harte uitgenodigd. Entreekaarten kosten 17,50 euro. Reserveren kan via info@sportfitdedemsvaart.nl. Kaartjes kopen aan de deur kan ook. Vol is vol.

Dedemsvaart

Afbeelding
Steekincident bij skatebaan Hardenberg Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
Oppassen geblazen! Nepagenten actief in de regio Hardenberg 8 uur geleden
Vlnr: docent Bart-Jan van Kleef - Noa - Zoë - Maria - Roel Gritter
Leerlingen Greijdanus Hardenberg winnen podcastwedstrijd van de Historische Vereniging Hardenberg! Nieuws Ingezonden 11 uur geleden
Afbeelding
Veel ambities en plannen in 2023 uitgevoerd, financiële buffer versterkt Ommen 11 uur geleden
Afbeelding
Bergentheim - RKSV Bornerbroek Sport Ingezonden 13 uur geleden