Kerknieuws

Christengemeente De Bovenzaal wordt 1LIFE!

Door de redactie

Begin december is het eindelijk zover! Christengemeente De Bovenzaal verandert haar naam in 1LIFE. Er wordt al een tijdje onder de naam 1LIFE gewerkt, maar op 2 december wordt het dan officieel.

1LIFE betekent letterlijk één leven en dat is precies wat het is. We hebben één leven en wij hopen, dat mensen in dat leven Jezus Christus mogen leren kennen. Op 2 december is er een speciale openingsdienst met live muziek van het eigen 1LIFE worshipteam.

De diensten worden gehouden in het pand van het voormalige Grand Café Seven aan de Kanaalweg-Zuid in Vriezenveen. Als je er binnenstapt herinnert niets je aan een traditioneel kerkgebouw. Het grote podium biedt de mogelijkheid om live te gaan met een hele band. Veel diensten worden dan ook begeleid door het eigen worshipteam met elektrische piano, dwarsfluit, drums, gitaren en uiteraard zangers en zangeressen. Het hele gebouw is ingericht om het geloof op een laagdrempelige manier onder de aandacht te brengen. Er zijn daarom speciale programma's voor jongeren en kinderen en¿.1LIFE heeft haar eigen café. De plannen voor het 1LIFE café zijn in de maak, de ontwikkeling staat niet stil.

Anne en Richard Grevelink vormen het leiders echtpaar van de christengemeente 1LIFE. Daarnaast zijn er andere oudstenechtparen en meerdere sprekers van binnen de gemeente 1LIFE actief, maar ook sprekers van buitenaf vinden de weg naar Vriezenveen. Richard zelf is één van de sprekers van de gemeente. De sprekers brengen vol passie en vuur het geloof onder de aandacht.

1LIFE gaat zo op een creatieve manier met het geloof en de Bijbel om. Er zijn diverse teams actief en 1LIFE wil met de huidige tijd meegaan. De boodschap blijft, maar 1LIFE doet het op haar eigen manier. Daarvoor is o.a. social media een medium en is er voor de diensten een livestream via het eigen YouTube kanaal. Jongeren vinden op deze manier de weg naar 1LIFE en dat is te merken aan de nieuwe aanwas in de gemeente. Deze jongeren nemen niet zomaar aan wat gezegd of geschreven wordt. Zij gaan erover in discussie en passen het toe in het dagelijkse leven.

Maar niet alleen de jongeren vinden de weg naar 1LIFE. De gemeente staat ook klaar voor alle andere mensen. Ook buiten de diensten vindt men elkaar regelmatig in zogenaamde Connect Groepen die wekelijks bezocht kunnen worden. Zondag 2 december is er dus die speciale openingsdienst voor 1LIFE. Iedereen is van harte welkom. Waar je ook vandaan komt of wat je achtergrond ook is, voel je vrij om te komen. 1LIFE ziet ernaar uit!