Instructie voor scholen

De kinderen van het Kinderpersbureau zijn jongeren uit de bovenbouw van de basisschool die het leuk vinden om berichten te schrijven over het nieuws in de regio. Ze maken reportages van onderwerpen die jongeren bezighouden. Denk daarbij aan het nieuws uit hun omgeving, sport, muziek, mode en cultuur.

Kinderen kunnen deelnemen aan het Kinderpersbureau door middel van een workshop op school. Scholen uit Hardenberg kunnen zich aanmelden voor dit project via Stichting Kind en Cultuur in Hardenberg. Dit geldt voor de scholen in Hardenberg. Scholen in Dedemsvaart kunnen contact opnemen met de redactie via 0523-263097 of redactie@detoren.net

De workshop bestaat uit een uitleg interviewtechnieken op de school, interviews houden op school of locatie, uitwerken van de interviews tot een leuk nieuwsartikel dat gepubliceerd wordt op de diverse mediakanalen van Weekblad De Toren.

De invulling van de workshop wordt afgestemd met de desbetreffende leerkrant en de redactie van Weekblad De Toren. De mogelijkheid is om door middel van een interactieve DVD een workshop te houden, maar ook door middel van klassikale interviews. De workshop kan gegeven worden in de maanden oktober tot en met november en januari tot en met april. Deze workshop is een voorbereiding voor het Kinderpersbureau van Weekblad De Toren. Vinden de jongeren het echt leuk dan kunnen ze aanschuiven bij de vaste groep van het Kinderpersbureau van Weekblad De Toren.

We hopen op deze wijze op een creatieve manier de taalontwikkeling te ondersteunen. Ook dragen de klassikale lessen bij aan vakken als: creatief schrijven, multimedia en begrijpend lezen.

De groep van het Kinderpersbureau voor het seizoen 2018/2019 bestaat uit:

Lisanne de Vries, Sherida Potkamp, Jolien Visser, Esmee Tuin, Bente Raué, Dani Ekkel