Afbeelding
Advertentie

VCA-cursus en andere tips wanneer je als ZZP’er start

ma 10 oktober 2022 Twenterand

Opeens heb je het: je wordt ZZP’er. Meer vrijheid, meer zeggenschap, eigen baas, de voordelen wegen makkelijk op tegen de nadelen. Om je start-up nog wat beter te laten verlopen, heb je de papierwinkel op orde. Een VCA-cursus is dan een tip, alsmede andere dingen waar je misschien zelf nog niet aan dacht, maar die je eerder aan opdrachten helpen. 

Veiligheid voorop

Een VCA VOL cursus komt van pas voor talloze soorten eenmansbedrijven. Van schilder tot elektriciën en van chauffeur tot loodgieter. Wat je ook gaat doen, deze cursus wordt overal geapprecieerd. Niet dat het document verplicht is, maar je genereert er sneller opdrachten mee en echt niet alleen omdat je aantoont de boel voor elkaar te hebben. Veiligheid staat voorop tijdens veel werkzaamheden. Kijk op de website In1keerVCA voor meer informatie. 

Boekhoudprogramma

Het is niet de bedoeling dat je zakelijk en privé door elkaar haalt, zeker niet als het gaat om geldstromen. Maar ook voor je eigen gemoedstoestand. Verder springt menig boekhouder een gat in de lucht als hij hoort dat een ZZP’er een boekhoudprogramma aanschaft, want dat betekent dat hij alle financiële rompslomp in één keer kan overzien en sneller kan werken. Dat scheelt de ZZP’er ook weer geld. Iedereen blij dus. 

Maak slim gebruik van sociale media

Natuurlijk, het internet staat al vol met advertenties. Maar wie zijn sociale media benut om leuke informatie te delen, een kijkje achter de schermen te geven of volgers op een ludieke manier op de hoogte te houden van nieuwe producten of diensten, haalt een meerwaarde uit Facebook, Twitter of Instagram. Hou de toon joviaal, een beetje humor is niet verboden. Dat maakt het gebruiken van sociale media een stuk leuker, en dit werkt twee kanten op. 

Zichtbare reclame

Vanzelfsprekend breng je je bedrijfsnaam aan op je vervoermiddel, of dit nu een bakfiets of bestelbus is. Het is immers gratis reclame. Maar denk verder in ouderwetse offline promotie, want deze werkt nog steeds. Een flyer, wie krijgt die nog? Dat valt op. Ook het sponsoren van de shirts van een lokaal sportteam creëert exposure. Op deze manieren onthouden mensen je bedrijfsnaam sneller. 

Betracht duurzaamheid

Duurzaamheid is een positieve trend in het bedrijfs- en ondernemingsleven. De een schoorvoetend en mopperend, de ander super-enthousiast, maar iedereen probeert op zijn manier zijn steentje bij te dragen aan een schonere planeet. Dat is natuurlijk de belangrijkste beweegreden, maar een fijne bijkomstigheid is dat het sympathie kweekt bij de doelgroep. En dus meer werk. Hoe duurzaam gaat jouw onderneming te werk? Laat het vooral zien!

Afbeelding
Leer alles over fotograferen met je smartphone Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Expositieseizoen van Kunst onder de Wieken van start Ommen 3 uur geleden
Afbeelding
Sjoeluitslag van De Krim Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Scholen in Slagharen herdenken Hardenberg 3 uur geleden
Proefkamer het Reestdal
Leerlingen van de Langewieke krijgen een kookworkshop bij Proefkamer het Reestdal. Hardenberg Ingezonden 4 uur geleden