Afbeelding
G. Brokelman

Diamanten bruidspaar Jan en Lien

wo 21 september 2022 Twenterand

Jan en Lien Hallink-Dogger uit Ommen hebben woensdag 21 september een prachtige mijlpaal bereikt: ze waren die dag precies 60 jaar getrouwd. 

‘’60 jaar samen is een heel eind, maar het is voorbij voor je er erg in hebt”, zegt Jan met een glimlach. Het paar leerden elkaar kennen nabij de Steile Oever in Ommen. Na vier jaar verkering werd er getrouwd in het gemeentehuis van Den Ham en werd hun eerste stulpje een huis in Lemele. Het huwelijk werd gezegend met een dochter en twee kleinkinderen. 

Burgemeester Vroomen kwam naar zorgcentrum Oldenhaghen om het paar de felicitaties over te brengen namens de gemeente. Jan Hallink, 87 jaar werd geboren in Lemele als vierde telg in een gezin van zes kinderen. Op jonge leeftijd werden de eerste guldens verdiend bij Ten Cate in Nijverdal. Deze werkgever werd zijn eerste en laatste broodheer. Jan maakte op 58-jarige leeftijd gebruik van een VUT regeling. Lien Dogger zag het levenslicht in Den Ham en groeide op als oudste kind in een gezin van vijf kinderen. Op jonge leeftijd ging Lien aan het werk als leerling kraamverzorgster in Ommen. Op latere leeftijd werd ze kosteres bij de Hervormde kerk in Lemele. Ze stopte na 25 dienstjaren in 1995 met haar werkbare leven. 

Afbeelding
Bijzondere Vrijheidscolleges voor basisscholen uit Ommen Ommen 46 minuten geleden
Afbeelding
'Doorgaande Lijnen' bij HardenbergArt Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
Workshop 'fietsknooppunt app' Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
Sjoelers in actie Hardenberg 6 uur geleden
Zo ziet de Aziatische hoornaar er uit .
'Jagen' op Aziatische hoornaar Hardenberg 6 uur geleden