Het Twentse Ros steigert ook dit keer tijdens het Vliegerfeest.
Het Twentse Ros steigert ook dit keer tijdens het Vliegerfeest.

Voor de tiende keer Vliegerfeest Twente

wo 29 juni 2022 Twenterand

Vanuit de hele wereld reizen 170 vliegeraars naar Twente voor de tiende editie van het Vliegerfeest Twente. Wat in 2010 begon als een eenmalig festijn op initiatief van Herman en Ina Plattje, is uitgegroeid tot een vliegerfestival van internationale allure. Op 2 en 3 juli is het op het terrein rond Zalencentrum Spalink aan de Koelenbeekweg 10 in Geesteren één groot vliegerfeest.

De vliegeraars kwamen de afgelopen jaren vanuit de hele wereld, en dit jaar zelfs uit Pakistan, en nemen hun mooiste creaties mee naar Geesteren. Het is dan ook prachtig om te zien hoe de honderden vliegers door de wind mee worden genomen de lucht in. Het gaat daarbij niet om de competitie want er zijn geen prijzen te winnen. De liefde voor het vliegeren is wat de deelnemers bindt. “De meeste vliegeraars komen met caravan, camper of tent”, zo vertelt Herman Plattje. “Ze staan dan allemaal rond het veld en de sfeer op de gelegenheidscamping is gezellig en saamhorig en iedereen helpt elkaar. One sky, one world. Na het ontbijt kan het vliegeren gelijk beginnen omdat er geen reistijd is van een overnachtingslocatie naar het vliegerveld”. Herman is blij dat het evenement na twee ‘coronajaren’ weer georganiseerd kan worden.

Samen met een aantal andere vrijwilligers van de Stichting Vliegerfeest Twenterand zijn Herman en zijn vrouw Ina het hele jaar door in touw met de organisatie. “Maar met nog steeds evenveel plezier en enthousiasme als in de beginjaren”. Zelf maken ze ook verre reizen om met mede-hobbyisten in het buitenland te kunnen vliegeren. “We zijn zelfs in Thailand en in Australië geweest. Samen met het Twentse Ros. Deze vlieger gaat overal mee naar toe”.

Activiteiten voor de kinderen

Op 2 en 3 juli wordt er echter niet alleen gevliegerd. Er zijn daarnaast allerlei andere leuke activiteiten georganiseerd zodat het voor het hele gezin een gezellig dagje uit is. Op het terras kun je lekker eten en drinken, er is een expositie van bijzondere vliegers en voor de kinderen is er onder andere een springkussen en een ballonnenclown. Bij binnenkomst krijgen de kinderen een formulier met vragen waarvan ze de antwoorden op het terrein en bij de vliegeraars kunnen vinden. “Door deze speurtocht zijn ze lekker actief bezig en er zijn leuke prijsjes te winnen. Maar als de ‘snoepberen’ worden gedropt door een vlieger, dan is het helemaal feest”, zo voorspelt Herman. “Mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren”, vult hij aan. “We zijn hen veel dank verschuldigd”. Zaterdagavond 2 juli gaan de vliegers verlicht de lucht in als het gaat schemeren en wordt de camping ook feestelijk verlicht. “Net een sprookje” Iedereen is van harte welkom! Op beide dagen vanaf 10.30 uur. Op zaterdag tot 23.00 uur en op zondag tot 17.00 uur. Het parkeren en de entree zijn gratis.

West-Geesteren

Afbeelding
Inloopuurtje Media Ukkie Dagen Hardenberg 33 minuten geleden
Afbeelding
Sjoelen Hardenberg 59 minuten geleden
Afbeelding
Sjoeluitslagen Sios'83 Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
LEADER gaat vanaf 2 april weer open! Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
The Hackensaw Boys (USA) in de Gashouder Hardenberg 1 uur geleden