Afbeelding

Zomerwandeling ‘OpStap in Collendoorn’

ma 27 juni 2022 Twenterand

Landschap Overijssel houdt een ‘OpStap’ zomerwandeling door natuurgebied Collendoorn.  Het terrein heeft een bijzondere ontstaansgeschiedenis als vuilnisbelt, die momenteel prachtig gecamoufleerd is. De wandeling vindt plaats op woensdag 13 juli, vanaf 20.30 uur onder leiding van een landschapsgids. De wandeling duurt circa 2 uur.  

Het natuurgebied Collendoorn was vroeger strategisch van zeer groot belang. Het was de belangrijkste toegangsweg over het land naar de Noordelijke gebieden, waardoor er nog overblijfselen van vestingwerken zoals burchten, een stadsmuur, linies, schansen en veldslagen te vinden zijn. Verder heeft de aanwezigheid van de basisbehoeften voor mensen ertoe bijgedragen dat in de omgeving sporen te vinden zijn van zeer vroege bewoners. Ook komen onderwerpen als duurzaamheid en recreatie aan de orde tijdens de wandeling. Op ruim 25 meter hoogte heb je een prachtig uitzicht op de omgeving en kun je tot in Duitsland kijken. Collendoorn is niet alleen een zeer boeiend en gevarieerd park maar ook de omgeving is zeer de moeite waard om te komen bekijken.

Wie mee wil doen aan de OpStap wandeling dient zich van tevoren aan te melden via www.landschapoverijssel.nl/activiteiten. Er is plaats voor maximaal 9 personen. De kosten zijn 5 euro per volwassene en drie euro per kind. Als je donateur bent van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, dan kun je op vertoon van de donateurspas gratis mee.

Afbeelding
Dialectmaand wordt afgesloten met boekpresentatie Hardenberg 13 minuten geleden
Afbeelding
B&W stemmen voor aantal nieuwe stembureaus Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Gemeente zegt nee tegen tv-documentaire Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
FNV 'bespreekt' financieel misbruik van ouderen Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Inloopuurtje Media Ukkie Dagen Hardenberg 2 uur geleden