Afbeelding

Gezonde bodem, gezond gewas, gezonde koe. Kan het met klavers en kruiden?

zo 5 juni 2022 Twenterand

Zo logisch als het klinkt, zo ingewikkeld lijken de processen die hierbij een rol spelen en de grip die je erop hebt. Kunnen nieuwe soorten in het grasland een rol spelen in het verbeteren van deze processen? Oftewel: is het bijvoorbeeld een goed idee om klavers of kruiden in te zaaien? Welke soorten zijn geschikt op welke grond? Hoe beheer je een soortenrijk grasland? En vooral: wat levert het op? 

Op donderdag 9 juni organiseren CAV Den Ham en VKON een demonstratie over klavers en kruiden in het grasland voor geïnteresseerde melkveehouders. Om 12:00 uur beginnen we bij CAV Den Ham (Dorpsstraat 68) met een heerlijke lunch. Ondertussen vertelt een expert van DLF over verschillende soorten mengsels, hoe het te beheren en wat de voordelen kunnen zijn van klavers en kruidenrijk grasland. Vervolgens vertrekken we met eigen vervoer naar twee melkveehouders in de buurt. Zij vertellen over hun eigen ervaringen en de uitdagingen die ze tegenkomen bij het beheer van het grasland. Om 15.00 uur wordt er afgesloten met een borrel.

De middag is gratis, vrijblijvend en vooral zeer leerzaam. Praat, luister en denk mee met innovatieve (maar soms eeuwenoude) theorieën en praktijkervaringen van collega melkveehouders en andere experts. Ben jij melkveehouder en geïnteresseerd? Wil je erbij zijn? Meld je dan aan via https://www.vkon.nl/evenementen/demodag/ of mail naar m.immink@vkon.nl. Er wordt uitgegaan van eigen vervoer naar de veldbezoeken. 

Afbeelding
'Doorgaande Lijnen' bij HardenbergArt Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Workshop 'fietsknooppunt app' Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Sjoelers in actie Hardenberg 3 uur geleden
Zo ziet de Aziatische hoornaar er uit .
'Jagen' op Aziatische hoornaar Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Waardering voor zwerfafvalvrijwilligers Hardenberg 4 uur geleden