Afbeelding

Inloopbijeenkomst over nieuwbouw 177 woningen in de Vechtzone

di 17 mei 2022 Twenterand

De Vechtzone ligt tussen de Kruserbrink en de Vecht in Hardenberg. In dit gebied komen 177 nieuwe huur- en koopwoningen. De gemeente Hardenberg en Vechtdal Wonen ontwikkelen de Vechtzone samen. En willen hierover graag meer vertellen. Daarom organiseren zij op maandag 23 mei tussen 18.00 en 20.00 uur een inloopbijeenkomst in Theater de Voorveghter.

De komende jaren worden de tweeflats aan de Kruserbrink gesloopt. Op de vrijkomende plek komen177 woningen. Het gaat om 110 sociale huurappartementen, 61 koopappartementen en 6 eengezinswoningen. Het stedenbouwkundigplan voor de Vechtzone is klaar. Hierop is te zien waar de woningen en appartementen gebouwd worden. De plannen voorde Vechtzone zijn te bekijken tijdens de inloopbijeenkomst op maandag 23 mei in Theater de Voorveghter. Belangstellenden kunnen tussen18.00 en 20.00 uur vrij binnenlopen om de plannen te bekijken en vragen te stellen. Er is geen centrale presentatie.

Veel groen en verbinding met de Vecht

De Vechtzone verbindt de wijk Marsch-Kruserbrink met de Vecht. In het plan is veel aandacht voor groen. En de verbinding met de Vecht. Bij het inrichten van de omgeving wordt rekening gehouden met planten en dieren die in het gebied voorkomen. Veel groen in de Vechtzone zorgt voor een fijne woonomgeving. Het voorkomt ook wateroverlast bij hevige regenval en brengt verkoeling op hete zomerdagen. Natuurlijk zijn de nieuwe woningen duurzaam.

Bestemmingsplan is in de maak

Om de bouw van de nieuwe woningen in de Vechtzone mogelijk te maken, is een nieuw bestemmingsplan nodig. Ook komt er een beeldkwaliteitsplan. Hierin staat hoe de gebouwen eruit komen te zien. De gemeente en Vechtdal Wonen willen deze plannen nog voor de zomervakantie ter inzage leggen. Als het bestemmingsplan onherroepelijk is, kan de bouw van het eerste appartementengebouw starten. De twee flats worden dan begin 2024 gesloopt. Daarna worden de overige gebouwen gebouwd.

Informatie over CPO: Volwaarde voor de Vecht

Ook de bouw van Volwaarde voor de Vecht is onderdeel van de Vechtzone. Dit gebouw wordt in ‘collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO) ontwikkeld. Het duurzame gebouw biedt ruimte aan twaalf appartementen. Tijdens de inloopbijeenkomst op 23 mei is er ook informatie over dit plan.

De bouw van De Vechtspille start na de zomer

Na de zomer start Vechtdal Wonen al met de bouw van De Vechtspille. Dit gebouw heeft zeven bouwlagen met 25 appartementen voor de sociale verhuur. De ruimtelijke procedure om de bouw van De Vechtspille mogelijk te maken is al afgerond.

Afbeelding
Veilig online met de Regiobank Hardenberg 38 minuten geleden
Afbeelding
Opwekkingsliederen zingen in de Sionskerk in Mariënberg Nieuws Ingezonden 2 uur geleden
Afbeelding
Wandeltocht Vilsteren samen actief Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Eenzijdig ongeval op Dedemsvaartseweg-Noord in Lutten Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Auto raakt te water aan de Hoofdvaart in Dedemsvaart Hardenberg 15 uur geleden