Afbeelding

Langeveen en Bruinehaar vieren 22 jaar carnaval

zo 24 april 2022 Twenterand

22 jaar geleden werd Carnavalsvereniging de Turftrappers opgericht. Dit werd op zaterdag 23 april tijdens een spetterend jubileumfeest gevierd met vrijwilligers, sponsors, carnavalsverenigingen uit de omgeving en verenigingen uit Langeveen en Bruinehaar.

Het begon in 2000 toen Raymond Kienhuis en Marco Oude Hendriksman bij Café Nobbenhuis aan het schap zaten. Zij werden hier door de carnavalsvereniging uit Balkbrug uitgedaagd om ook in Langeveen een carnavalsvereniging op te richten. De twee kameraden wezen negen andere cafébezoekers aan – vier dames en vijf heren – en de eerste Raad van Elf was een feit. In 2001 organiseerden ze een kinderoptocht en een feest bij hun residentie en een jaar later was er de eerste prins, Theo Nobbenhuis. Nu, 22 jaar later, is Carnavalsvereniging de Turftrappers uitgegroeid tot een vereniging met meer dan 600 leden, 200 vrijwilligers en een businessclub van bijna 60 bedrijven.

Jubileumfeest

Het jubileum van de vereniging werd gevierd bij Café-Restaurant Waaijer. Het café werd omgetoverd tot een museum met daarin alle prinsenpakken, onderscheidingen, Turvenbladen en een groot spandoek vol krantenknipsels uit de afgelopen 22 jaar. Het feestelijk versierd restaurant stroomde vol carnavalisten en andere feestvierders. Spreekstalmeester Bennie Oude Oosterik ontving hen op zijn eigen humoristische manier, eindigend met: “Blieft nog efkes, het wördt gezellig!”

Op het podium

Op het podium verschenen achtereenvolgens de seniordansmariekes, Raymond Kienhuis, president Thijs Oude Steenhof en burgemeester Wilmien Haverkamp samen met kinderburgemeester Annemijn Snijders. Volgens de burgemeester zit de kracht van de Turftrappers in de verbondenheid tussen de dorpen Langeveen en Bruinehaar: “Samen lossen ze problemen op een creatieve manier op. Formeel is het een carnavalsvereniging, maar het is veel meer dan dat”.

Het officiële gedeelte werd afgesloten door het hofkoor met een zelfgeschreven lied, waarna het feest los kon barsten. Iedereen genoot van eindelijk weer een carnavalsfeest. Velen van hen – gekomen met auto of fiets – gingen lopend naar huis.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Opwekkingsliederen zingen in de Sionskerk in Mariënberg Nieuws Ingezonden 33 minuten geleden
Afbeelding
Wandeltocht Vilsteren samen actief Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Eenzijdig ongeval op Dedemsvaartseweg-Noord in Lutten Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Auto raakt te water aan de Hoofdvaart in Dedemsvaart Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere Vrijheidscolleges voor basisscholen uit Ommen Ommen 18 uur geleden