Voetbalvereniging Den ham speelde zaterdag Be Quick Zutphen.

Den Ham snoept puntje mee

za 26 februari 2022 Twenterand

De titel had natuurlijk ook kunnen zijn, Den Ham laat twee punten liggen bij de rode lantaarndrager.

Door de afwezigheid van Randal van Haarst en Thomas Remmink wegens ziekte, had trainer Weghorst gekozen voor Luuk Kuiper op de rechtsback positie en Kevin Ruiterkamp op de links voor positie. Rechtsvoor en op het middenveld werden deze spelers echter node gemist. Na zeven minuten stond Den Ham al op een 1-0 achterstand. Een vrije trap van zo’n 25 meter van Melvin Everts, ging onder de muur door. De muurligger ontbrak, en doelman Ekkel zag de bal te laat aankomen. Vijf minuten later was het Luuk Kuiper die zijn afstandsschot op de lat zag spatten. Daarna ging Den Ham mee in het zuigende spelletje van de ploeg uit Zutphen. Er ontstond een gespannen sfeer waarbij in de 34e minuut Michiel Schurink met een rode kaart van het veld werd gezonden. Hij werd van achteren getorpedeerd bij een aanvallende actie waardoor hij viel. In het zwaaien van zijn armen om de val te breken, zag de scheidsrechter een slaande beweging, gevolgd door een rode kaart.

Tweede helft

De rust werd met een 1-0 stand bereikt. Na de pauze, waarin trainer Weghorst ongezouten zijn spelers vertelde hoe hij er over dacht, waren er een paar omzettingen. Mark Nijenhuis kwam op de rechtsback positie, waardoor Kuiper op zijn vertrouwde stek op het middenveld kwam. Ruben Kelder kwam daardoor meer op de linkerkant te spelen.

In de 63e minuut ging doelman Vogt van Be Quick Zutphen enigszins in de fout. Hij speelde de bal op Anil Akdogan die hem niet onder controle kreeg, waarna Luuk Kuiper er als de kippen bij was om de 1-1 te scoren. Toen slecht enkele minuten later ook Jamiro Steenbergen met ‘direct’ rood wegens natrappen naar de kant kon, waren beide ploegen weer in evenwicht qua spelers. Den Ham was daarna de beter voetballende ploeg. Nestor Cengiz was moe en liep geen meter meer te veel, waardoor de angel ook redelijk uit de Zutphense ploeg was verdwenen. Via Kelder en Kuiper had Den Ham nog een paar kansjes, gescoord werd er niet meer deze middag.