Afbeelding
De Toren

Succesvolle dag voor jeugd damclub Witte van Moort

ma 18 maart 2019 Sport

Zaterdag 16 maart ging damclub Witte van Moort met een delegatie van zeven jeugd spelers richting Dedemsvaart. Zoals ieder jaar weer houden zij een PODB-Cup en sinds enkele jaren combineren zij dit met de Regio Cup Noord waardoor er maar liefst 70 jeugddammers meededen aan dit toernooi.

De jongste deelneemster van de dag was Elisa Hazelhorst. Meedoen voor de prijzen kwam nog iets te vroeg, maar een leuke dammiddag heeft zij zeker gehad. In dezelfde poule als Elisa speelde ook Elijah van Poll mee. Hij is sinds twee weken lid maar hij speelde veel mooie partijen en zal in de toekomst de nodige prijzen winnen. Eerste in de poule werd Sil Marsman. Hij wist bij zijn debuut direct de eerste plaats te halen. Dit met slechts één remise en zes overwinningen.

Een poule hoger speelde Beau Huiskes, vorige toernooien goed voor de prijzen, maar vandaag liep het allemaal niet zo soepel als normaal. Hij speelde veel goeie partijen maar die gingen gepaard met wat foutjes. Hierdoor kwam hij net wat te kort om in de prijzen te vallen.

De resterende drie jeugdspelers van de club zaten bij elkaar in de poule. Bram Oelen speelde veel goeie partijen maar kwam net te kort voor de prijzen. Derde in de poule werd Joshua van Poll. Joshua heeft eerder ook al bij damclub Witte van Moort gespeeld maar is er paar jaar tussen uit geweest. Hij kan dus terugkijken op een sterke comeback. Tweede in de poule werd Tim Oelen, Tim deed lang mee voor de eerste plaats maar moest zich op het eind berusten in een tweede plek. Wat een goed resultaat is.

Als damclub Witte van Moort kunnen zij terugkijken op een geslaagde dag met mooie resultaten. De volgende PODB-Cup is op 30 maart in hun eigen clubgebouw in Westerhaar.

Afbeelding
Afbeelding
Orchideeën en wilde flora van het Springendal Twenterand 3 uur geleden
Afbeelding
Lever uw afgedankte fietsaccu in Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
Middelbare scholieren minder gelukkig dan voor coronacrisis Hardenberg 7 uur geleden
Afbeelding
Dien uw ideeën voor een leefbare omgeving in en win een prijs Hardenberg 7 uur geleden
Afbeelding
Juni 2022: belangrijke maand voor actief HCM Hardenberg 9 uur geleden
Afbeelding
Maak met uw idee kans op 5.000 euro Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
Inkoopactie: laatste week om in te schrijven! Hardenberg 23 uur geleden
Afbeelding
Vechtstromen wil meer diversiteit in bestuur Hardenberg 25 mei, 16:00