Afbeelding
De Toren

Strafschoppen beslissend bij DETO-Urk

ma 1 april 2019 Sport

Drie doelpunten uit evenveel strafschoppen. Dat was zaterdag het eindresultaat bij de wedstrijd tussen DETO en sv Urk. Waar het duel op 2 februari werd afgelast wegens de sneeuwval, werd het nu onder ideale weersomstandigheden gespeeld.

DETO trainer Jos van der Veen had deze middag weer een basisplaats gereserveerd voor centrale verdediger Koen Fleer wat ten koste ging van Muhammed Kaya die op de bank moest plaatsnemen. De gasten van het voormalig eiland, nog in de race om de titel, begonnen scherp aan het duel wat al in de vierde minuut resulteerde in een strafschop toen een Urker aanvaller werd vastgehouden in de DETO zestien. Riekelt Jan Brands schoot de penalty onhoudbaar achter Van Zaltbommel, zodat DETO al vanaf minuut vier wist wat het te doen stond. Niet alleen maar verdedigen maar ook aanvallen om te proberen de wedstrijd weer in evenwicht te brengen.

Maarten Booijink was in de achtste minuut gevaarlijk toen hij een afgeslagen bal uit een hoekschop kon inschieten, maar Urk doelman Strijker lag op de juiste plaats om de bal te stoppen. In de twintigste minuut ging de bal opnieuw op de DETO stip toen Wybe Kram werd afgetroefd door William de Boer en Maarten Booijink moest bijspringen. Hij raakte de aanvaller binnen de lijnen waarna scheidsrechter Voncken niets ander kon doen dan opnieuw de bal op de stip te leggen. Riekelt Jan Brands voltrok ook deze keer het vonnis, hoewel Van Zaltbommel er dichtbij zat: 0-2.

DETO was op het half uur dichtbij de aansluitingstreffer. Een gevaarlijk indraaiende vrije trap van Soumaoro kon in eerste instantie worden weggetikt door Strijker, waarna de nieuwe voorzet door Kevin Aman hard op de lat werd gekopt. Een minuut later was het wederom Kevin Aman die alleen door kon gaan richting Urk doel. Of het een polletje was of iets anders, maar Kevin raakte de bal verkeerd waardoor deze hoog over het doel vloog en de ruststand uiteindelijk 0-2 was.

Tweede helft

Na rust bleef Kevin Aman geblesseerd in de kleedkamer achter en kon de andere Kevin, Peppels, zijn opwachting maken. In de 54e minuut is er weer gevaar van de gasten in de DETO zestien maar kan Kai Wesselink net op tijd ingrijpen om de 0-3 te voorkomen. Een minuut later gaat in de andere zestien meter de bal voor de derde keer deze wedstrijd op de stip als Kevin Peppels wordt aangetikt en de scheidsrechter op advies van de assistent ook een penalty geeft aan de thuisploeg. Coplan Soumaoro schoot DETO terug in de wedstrijd met een harde penalty die via binnenkant paal binnensloeg: 1-2. Jos van der Veen bracht op het uur nog een aanvaller door Maarten Booijink te vervangen door Joost Exterkate. Joost was enkele minuten later gevaarlijk toen hij een bal ineens uit de lucht vol op het doel schoot, maar ook deze keer kon Strijker de bal tegenhouden. Ook aan de andere kant was Urk dichtbij de 1-3 maar stond Van Zaltbommel zijn mannetje en voorkwam erger voor DETO. In het laatste kwartier werd er door beide ploegen nogmaals gewisseld, maar er vielen deze middag geen doelpunten meer te noteren.

Volgende wedstrijd

Door de overwinning deden de polderbewoners goede zaken en hielden de aansluiting in de kopgroep van de hoofdklasse B. Onderin ook geen wijzigingen in de stand voor DETO, behalve dat directe concurrent WHC tegen een grote nederlaag van 8-1 opliep bij Excelsior in Rijssen waardoor het verschil in doelsaldo, dat al in het voordeel van DETO was, nu nog verder is opgelopen. Volgende week staat er een onvervalste degradatiekraker op het programma, tevens streekderby, als SVZW uit Wierden in Vriezenveen komt. Aftrap 14.45 uur.

Wedstrijdgegevens DETO Twenterand- sv Urk:

Afbeelding
Afbeelding
Orchideeën en wilde flora van het Springendal Twenterand 4 uur geleden
Afbeelding
Lever uw afgedankte fietsaccu in Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
Middelbare scholieren minder gelukkig dan voor coronacrisis Hardenberg 8 uur geleden
Afbeelding
Dien uw ideeën voor een leefbare omgeving in en win een prijs Hardenberg 8 uur geleden
Afbeelding
Juni 2022: belangrijke maand voor actief HCM Hardenberg 10 uur geleden
Afbeelding
Maak met uw idee kans op 5.000 euro Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
Inkoopactie: laatste week om in te schrijven! Hardenberg gisteren
Afbeelding
Vechtstromen wil meer diversiteit in bestuur Hardenberg 25 mei, 16:00