Afbeelding

Het zou mooi zijn

wo 23 juni 2021 Politiek lokaal

De zomer is begonnen! De natuur staat volop in bloei, de vogels maken plezierig lawaai en mensen genieten van het buitenleven. Bijna alle lockdownmaatregelen worden, na meer dan een jaar, opgeheven. Geen beperkingen in onze bewegingsvrijheid, geen maximum aan het aantal bezoekers dat we thuis mogen ontvangen, zonder afspraak een winkel binnenlopen, lekker een avondje uitgaan, fijn weer terug de schoolbanken in en gewoon in de raadszaal met elkaar vergaderen en debatteren. Nu steeds meer mensen gevaccineerd zijn, maken we ons op voor een zorgeloze zomer. Het zou mooi zijn als we sommige dingen blijvend anders doen: minder met de auto, minder files en schadelijke emissies. Meer naar buiten, meer beweging en waardering voor onze mooie omgeving. Een betere tijdverdeling tussen werk en privé, meer aandacht voor dierbaren en minder burnouts.

De Hardenbergse politiek was recent ook nogal in beweging. Na het vertrek van wethouder Gitta Luiten, zij liep een mooie baan elders tegen het lijf, is ook wethouder Jan ten Kate vertrokken; hij werd de nieuwe burgemeester van Staphorst. De ChristenUnie vindt het jammer dat we afscheid moesten nemen en dankt hen voor hun inzet voor onze gemeente. Wij wensen hen ontzettend veel succes en plezier in hun nieuwe werkomgeving. Beiden lieten een lege plek achter, die hun partijen ook weer wisten op te vullen. De PvdA met Mary Looman en OpKoers met Nico Lansink Rotgerink. Ook hen wensen wij veel succes en werkplezier. Het zou mooi zijn als het daarmee voorlopig rustig blijft aan het bestuurlijke front. Verandering houdt ons weliswaar scherp, maar de stabiliteit waar de gemeente Hardenberg en haar bestuur bekend om staat, vinden wij een waardevol gegeven dat we graag in stand willen houden.

In de afgelopen maanden is het Goede Vrijdag en Pasen geweest: er is een weg gebaand naar een betere toekomst. Daarna Hemelvaart en Pinksteren: we krijgen beter zicht op die toekomst. Het zet ons aan om in het hier en nu alvast met die toekomst aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld door ons als ChristenUnie in te blijven zetten voor de Hardenbergse samenleving; door daar en in de raad gezamenlijk op zoek te gaan naar de aanpak van zaken waarvoor wij ons nu en straks gesteld zien. Wij kunnen dat aan en moeten dat aan, omdat allles wat we hier en nu doen, ter voorbereiding is op die betere toekomst. Het zou mooi zijn als we ons, of je er nu wel of niet in gelooft, door dat perspectief laten leiden.

De ChristenUnie wenst iedereen een gezonde zomer!

Sake-Christiaan Stelpstra

ChristenUnie

Afbeelding
Publiek geniet van ‘La douce France’ Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Boekpresentatie in Meestershuus Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Korting op OV-jaarabonnementen Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Uitslag Bridgen Dedemsvaart 3 uur geleden
Afbeelding
Kiek hier eens Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
Henk en Ali zestig jaar bij elkaar Hardenberg 22 uur geleden
Afbeelding
Ommer Bissingh Internationale Dag Ommen gisteren
Afbeelding
Escaperoom in Gramsbergen Hardenberg gisteren