Afbeelding
De Toren

Dierenbegraafplaats / Dierencrematorium in Hardenberg

wo 27 februari 2019 Politiek lokaal

50PLUS Hardenberg wil op korte termijn een onderzoek doen of er voldoende draagkracht is om een dierenbegraafplaats in combinatie met een dierencrematorium te laten vestigen in de Gemeente Hardenberg.

Een huisdier heeft een belangrijk plaats binnen onder andere gezinnen en ouderen. Een huisdier geeft je onvoorwaardelijk liefde, maakt je actiever, geeft afleiding en is goed gezelschap (minder eenzaam). Maar wanneer een huisdier is overleden komt de vraag ‘’Waar kan ik met mijn overleden huisdier naar toe’’. Uiteraard kan een overleden huisdier worden afgegeven bij het Rova brengstation te Zwolle. Een optie die nu veel wordt gebruikt is het begraven van een overleden huisdier in eigen tuin. Echter de Rijksoverheid stelt hierbij wel de voorwaarde dat:

a. de grond in eigendom moet zijn (dus al een probleem bij een huurwoning of etagewoningen).

b. Ook moet aan de eis worden voldaan dat een overleden huisdier minimaal 75 centimeter diep moet worden begraven in verband met risico’s voor de volksgezondheid, diergezondheid en het milieu om deze zoveel mogelijk te beperken.

Om toch op een waardig en goede manier afscheid te kunnen nemen van een overleden huisdier, wil 50PLUS Hardenberg deze mogelijkheden gaan onderzoeken zoals aangegeven voor een dierenbegraafplaats/dierencrematorium in de Gemeente Hardenberg.

De eerste informatie die 50PLUS Hardenberg heeft ontvangen van Dierenkliniek Vechtdal is duidelijk geworden dat een dierencrematorium en een dierenbegraafplaats zeker in de behoefte van de inwoners van de Gemeente Hardenberg zal worden voorzien.

50PLUS Hardenberg

Gijs Schuurman

Afbeelding
Aanrijding op kruising Witmanweg en Weverijweg in Slagharen Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
Opening expositie meidenatelier Hardenberg Hardenberg 16 uur geleden
Afbeelding
Rudy Ligtenberg nieuwe directeur-bestuurder Mijande Wonen Hardenberg 16 uur geleden
Afbeelding
Eigenaar gezocht voor goederen in lopend onderzoek Hardenberg 17 uur geleden
Afbeelding
Speelotheek Tjoek Tjoek sluit haar deuren Hardenberg 18 uur geleden