Afbeelding
De Toren

Dierenbegraafplaats / Dierencrematorium in Hardenberg

wo 27 februari 2019 Politiek lokaal

50PLUS Hardenberg wil op korte termijn een onderzoek doen of er voldoende draagkracht is om een dierenbegraafplaats in combinatie met een dierencrematorium te laten vestigen in de Gemeente Hardenberg.

Een huisdier heeft een belangrijk plaats binnen onder andere gezinnen en ouderen. Een huisdier geeft je onvoorwaardelijk liefde, maakt je actiever, geeft afleiding en is goed gezelschap (minder eenzaam). Maar wanneer een huisdier is overleden komt de vraag ‘’Waar kan ik met mijn overleden huisdier naar toe’’. Uiteraard kan een overleden huisdier worden afgegeven bij het Rova brengstation te Zwolle. Een optie die nu veel wordt gebruikt is het begraven van een overleden huisdier in eigen tuin. Echter de Rijksoverheid stelt hierbij wel de voorwaarde dat:

a. de grond in eigendom moet zijn (dus al een probleem bij een huurwoning of etagewoningen).

b. Ook moet aan de eis worden voldaan dat een overleden huisdier minimaal 75 centimeter diep moet worden begraven in verband met risico’s voor de volksgezondheid, diergezondheid en het milieu om deze zoveel mogelijk te beperken.

Om toch op een waardig en goede manier afscheid te kunnen nemen van een overleden huisdier, wil 50PLUS Hardenberg deze mogelijkheden gaan onderzoeken zoals aangegeven voor een dierenbegraafplaats/dierencrematorium in de Gemeente Hardenberg.

De eerste informatie die 50PLUS Hardenberg heeft ontvangen van Dierenkliniek Vechtdal is duidelijk geworden dat een dierencrematorium en een dierenbegraafplaats zeker in de behoefte van de inwoners van de Gemeente Hardenberg zal worden voorzien.

50PLUS Hardenberg

Gijs Schuurman

Afbeelding
Publiek geniet van ‘La douce France’ Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Boekpresentatie in Meestershuus Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Korting op OV-jaarabonnementen Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Uitslag Bridgen Dedemsvaart 4 uur geleden
Afbeelding
Kiek hier eens Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
Henk en Ali zestig jaar bij elkaar Hardenberg 23 uur geleden
Afbeelding
Ommer Bissingh Internationale Dag Ommen gisteren
Afbeelding
Escaperoom in Gramsbergen Hardenberg 11 aug, 11:53