Bronzen medaille voor Yara tijdens het Europees Kampioenschap Sambo.
Bronzen medaille voor Yara tijdens het Europees Kampioenschap Sambo.

Atleten Sportcentrum Emsland nemen deel aan EK Sambo

zo 23 april 2023 Ommen

Afgelopen week werd in Haifa, Israel het Europees Kampioenschap Sambo gehouden voor senioren, junioren, jeugd en cadetten. Maar liefst negen atleten van Sportcentrum Emsland uit Ommen hadden zich hiervoor geplaatst en gingen de uitdaging aan.

De afgelopen maanden werd er hard getraind in Ommen bij Emsland en The One en in Rotterdam bij het Nationaal Vechtsportcentrum van TeamNL.

Niek Lamberts (-64 kg) en Lars Brinkhuis (-79 kg) waren als eerste aan de beurt op woensdag. Niek eindigde de dag als zevende van Europa terwijl Lars helaas niet verder kwam dan de eerste ronde. Op zaterdag was het de beurt aan de cadetten Yara Noeverman (-50 kg), Nanne Scholten (-65 kg), Jarne Boezelman (-53 kg), Bart Scholten (-58 kg), Mart Veurink (-64 kg) en Tim Kremer (-88 kg). Op zondag kwamen Janiek Scholten (-59 kg) en Tim Kremer in actie bij de jeugd. Stuk voor stuk stonden ze te knokken op de mat voor wat ze waard waren en werden ze gecoacht door Niek en Lars.

Een hele ervaring voor deze sporters en uiteindelijk kwamen Jarne en Mart op de zevende plaats terecht. Yara wist tot in de halve finales te komen, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een bronzen medaille wat een mooie prestatie is. De sporters en begeleiding kijken terug op een leerzame week en met genoeg leerpunten begon de reis naar Nederland weer.

Afbeelding
Opwekkingsliederen zingen in de Sionskerk in Mariënberg Nieuws Ingezonden 1 uur geleden
Afbeelding
Wandeltocht Vilsteren samen actief Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Eenzijdig ongeval op Dedemsvaartseweg-Noord in Lutten Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Auto raakt te water aan de Hoofdvaart in Dedemsvaart Hardenberg 13 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere Vrijheidscolleges voor basisscholen uit Ommen Ommen 18 uur geleden