Afbeelding

Ommen viert 775 jaar Stadsrechten

wo 22 maart 2023 Ommen

Dit jaar is het precies 775 jaar geleden dat Ommen uit handen van de bisschop van Utrecht stadsrechten ontving. Een bijzondere gebeurtenis die dit jaar met verschillende grootse feestelijke activiteiten voor jong en oud, voor Ommenaren en bezoekers, in Ommen en in de omgeving wordt herdacht.

Wat te denken van een ontbijt voor alle Ommenaren, een autopuzzeltocht door alle buurtschappen, een middeleeuws spektakel op de oever van de Vecht, een reünie voor Oud(e)-Ommenaren en een bezoek van de bisschop die symbolisch nogmaals de stadsrechten komt overhandigen. Centraal in alle activiteiten staat samen optrekken, de handen ineenslaan en samen vieren. “Niet voor niets hebben we speciaal voor deze activiteiten een nieuw logo ontworpen – we trekken dit feestjaar samen op!”, laat de stichting 775 Jaar Stadsrechten Ommen weten.

De aftrap is gegeven door de Ommer kunstenaar Azat Malikov. Hij is begonnen met het geven van schilderlessen op scholen in Ommen. Het resultaat hiervan is tijdens een expositie in de Carrousel voor iedereen zichtbaar. Maar dat is nog maar het begin. Als Stichting 775 jaar stadsrechten Ommen leggen we op dit moment laatste hand aan het volledige programmade programmering. Op koningsdag wordt het volledige programma gepresenteerd. Ondertussen wordt op de website 775jaarommen.nl en Facebookpagina 775jaarommen de meest actuele informatie gepresenteerd.

“Er wacht ons een jaar vol samenkomen en samen vieren – een jaar om naar uit te kijken!”, aldus stichting 775 jaar Stadsrechten Ommen

Afbeelding
Afbeelding
Bijzondere Vrijheidscolleges voor basisscholen uit Ommen Ommen 2 uur geleden
Afbeelding
'Doorgaande Lijnen' bij HardenbergArt Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
Workshop 'fietsknooppunt app' Hardenberg 7 uur geleden
Afbeelding
Sjoelers in actie Hardenberg 7 uur geleden
Zo ziet de Aziatische hoornaar er uit .
'Jagen' op Aziatische hoornaar Hardenberg 7 uur geleden