Afbeelding

Afscheid Bram de Vos van bestuur Ommer Marke

vr 9 december 2022 Ommen

Na zestien jaar bestuurswerk, eerst als penningmeester en vervolgens als voorzitter, nam Bram de Vos tijdens de jaarvergadering op dinsdag 29 november afscheid als bestuurslid van Agrarische Natuurvereniging De Ommer Marke (werkzaam in Ommen én Dalfsen).

Als dank voor al zijn inspanningen en voor de vele keren dat de vereniging haar activiteiten op het erf van de melkveehouderij met boerderijcamping van familie de Vos in Lemelerveld mocht organiseren, bood het bestuur hem een Farm Sign aan met het logo van De Ommer Marke.

Voor een volle zaal liet De Vos nog een keer alle belangrijke projecten de revue passeren waar De Ommer Marke zich de afgelopen jaren mee bezig heeft gehouden; bij het merendeel was De Vos ook actief met zijn eigen bedrijf betrokken.

Zoon Remco gaf hierop een presentatie van het allerlaatste project dat op het familiebedrijf had plaatsgevonden: Energie van Eigen Erf. In het kader van dat project zijn energiemetingen verricht, waarbij energiebesparingsmogelijkheden zich soms op onverwachte plekken voordeden. De rest van de avond gingen specialisten op het gebied van mestvergisting, pyrolyse en grote accu’s in op de mogelijke toepassingen hiervan van op het platteland. Meer informatie over het project Energie van Eigen Erf en andere activiteiten van De Ommer Marke is te vinden op www.ommermarke.nl.

Afbeelding
Gospelpaasdienst Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Drie voertuigen botsen op Hardenbergerweg bij Bergentheim Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Zoek het ei, paasstaakslepen en Sail Kampen Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Veenmuseum open haart deuren Twenterand 4 uur geleden
Afbeelding
De Koppel bij Hardenberg Buiten Hardenberg 4 uur geleden