Afbeelding

Cursus Digisterker

vr 2 december 2022 Ommen

Kinderopvangtoeslag aanvragen, een nieuw rijbewijs, of iets regelen met de ziektekostenverzekering. Dat doe je allemaal via internet. Hoe je dat handig en veilig kunt doen leer je in de Bibliotheek. Op dinsdag 13 december start in de Bibliotheek in Ommen in dit verband een cursus Digisterker. 

Deelnemers leren tijdens de cursus zoeken naar informatie over overheidsdiensten en hoe je met die diensten werkt. Bijvoorbeeld: hoe werkt de site van de gemeente? Wat moet je doen om online een identiteitsbewijs aan te vragen? En wat weet de overheid over je, zoals de opbouw van je AOW?

DigiD

Voor al die dingen moet je DigiD leren gebruiken. Met DigiD krijg je persoonlijk toegang tot jouw gegevens op de websites van al die overheidsdiensten. Heb je nog geen DigiD? In de cursus helpen we om hem aan te vragen.

De cursus is op drie dinsdagochtenden, vanaf dinsdag 13 december en daarna dinsdag 20 december en dinsdag 10 januari, steeds om 10.00 uur in de Bibliotheek in Ommen. Deelnemers moeten al een beetje met computers en internet kunnen omgaan. Het meedoen aan de cursus is gratis, je betaalt alleen 15 euro voor het cursusboek en de koffie of thee. Aanmelden kan online via www.bibliotheeksalland.nl/digisterker of aan de balie in de Bibliotheek in Ommen.

Afbeelding
Leer alles over fotograferen met je smartphone Hardenberg 8 uur geleden
Afbeelding
Expositieseizoen van Kunst onder de Wieken van start Ommen 9 uur geleden
Afbeelding
Sjoeluitslag van De Krim Hardenberg 9 uur geleden
Afbeelding
Scholen in Slagharen herdenken Hardenberg 10 uur geleden
Proefkamer het Reestdal
Leerlingen van de Langewieke krijgen een kookworkshop bij Proefkamer het Reestdal. Hardenberg Ingezonden 10 uur geleden