Afbeelding

Vrijwilligers krijgen extra waardering rond Nationale Vrijwilligersdag

zo 4 december 2022 Ommen

Op 7 december is het Nationale Vrijwilligersdag, een landelijk dag om vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Ook regionaal krijgen vrijwilligers extra aandacht, zo ook binnen de gemeente Ommen.

“Een mooi moment om stil te staan bij hoe waardevol de inzet van vrijwilligers is”, lichten Jolenta Vijfvinkel en Barbara Winkes van het Vrijwilligerspunt Ommen toe. Zij hebben de organisaties die aangesloten zijn bij het Vrijwilligerspunt benaderd om mee te doen met de waarderingsactie en hier is enthousiast op gereageerd. In de week van 7 december ontvangen zo’n 500 vrijwilligers die zich inzetten in de gemeente Ommen een leuke attentie in de brievenbus. Dit als blijk van waardering.

Er zijn in de gemeente Ommen veel inwoners actief als vrijwilliger. Dit wordt enorm gewaardeerd door de verschillende vrijwilligersorganisaties en het Vrijwilligerspunt Ommen. Daarom ontvangen de vrijwilligers een verwenpakketje. Hiermee worden de vrijwilligers bedankt voor hun tijd, enthousiasme en inzet het afgelopen jaar.

Vrijwilligerswerk doen heeft vele voordelen

Ondanks dat er veel inwoners actief zijn als vrijwilliger, worden er ook op veel plekken vrijwilligers gezocht. Dit blijkt ook uit de openstaande vacatures die te vinden zijn in de vacaturebank op de website van het Vrijwilligerspunt Ommen. “Het doen van vrijwilligerswerk kan veel opleveren. Je bent actief bezig en voelt je nuttig, je bouwt sociale contacten op en het is vaak ook gewoon heel leuk om te doen”, vertelt Barbara Winkes. “Je leert andere mensen kennen op een laagdrempelige manier en het is heel waardevol voor de samenleving van nu. Veel organisaties en verenigingen zijn afhankelijk van vrijwilligers. We hopen met deze actie bij te dragen aan het actieve vrijwilligersleven in Ommen. Hopelijk zijn er ook volgend jaar weer veel mensen enthousiast om zich als vrijwilliger in te zetten”.

Divers aanbod

Het aanbod van vrijwilligerswerk is heel divers. Zo worden er bijvoorbeeld vrijwilligers gezocht bij de bibliotheek, musea, zorginstellingen, de kringloopwinkels en een dierenorganisatie. Ook worden er door verschillende organisaties maatjes gezocht voor mensen die behoefte hebben aan gezelligheid en sociale contacten of persoonlijke begeleiding. Ben je meer van praktische aard, dan is aan de slag gaan als klus- of tuinhulp wellicht interessant. Kortom, voor elk wat wils.

Advies en informatie

Vrijwilligerspunt Ommen is hét startpunt voor vrijwilligerswerk en brengt vraag en aanbod van vrijwilligerswerk bij elkaar. Voor meer informatie en advies, kijk op www.vrijwilligerspuntommen.nl of stuur een e-mail naar vrijwilligerspuntommen@wijz.nu.

Seine Kiwiet, Jorn Tolsma, Herman Brokelman en Wim Kiwiet
Wim Kiwiet Nederlands Kampioen sjoelen Sport Ingezonden 1 uur geleden
Het herdenking monument aan de Moerheimstraat
Dedemsvaart herdenkt Nieuws Ingezonden 5 uur geleden
Het is maar net welke bodem onder je bedrijf ligt wat maakt of het interessant is om mee te doen.
De bodem onder je bedrijf Hardenberg 8 uur geleden
Afbeelding
Kerk en medisch Kerk 9 uur geleden
Afbeelding
Mode en accessoires: welke 90s-trends zien we nog steeds terug? Partnerbijdrage 10 uur geleden