Afbeelding

Uniek kerstconcert Ommer Mannenkoor

ma 28 november 2022 Ommen

Het Ommer Mannenkoor houdt op 14 december een uniek kerstconcert in de Gereformeerde kerk aan de Bouwstraat in Ommen.  Aanvang 19.30 uur.

Het concert is uniek omdat alle instrumenten waar het kwartet Che-Vanno op gaat spelen door koorlid Gerrit Veerman zijn gemaakt. Het kwartet speelt deze avond onder de naam “Ferryman Strings” (Veerman strijkers). Voor zover bekend uniek in de wereld!

Violiste Chloë Elsenaar uit Ommen, de aanvoerster van Che-Vanno, had al eens eerder op een viool van Gerrit gespeeld. Maar daarna heeft Gerrit nog een viool, een alt-viool en een cello gebouwd. Gerrit heeft zijn kunstwerken laten toetsen bij een erkend vioolbouwer, die bijzonder enthousiast is over zowel de klank als de uitvoering. En ook de medewerkers van Che-Vanno zijn onder de indruk van de kwaliteit. Het kwartet zal naast begeleiding van het OMK ook solo optreden samen met dirigent en pianist Gezinus Veldman. Het kwartet bestaat uit: Chloë Elsenaar (1e Viool), Tina Draadjer (2e Viool), Gabriel Torner Alsina (Altviool) en Wisse de Rijk (Cello).

Wat ook uniek is, dat onze dirigent en pianist, Gezinus Veldman uit Vroomshoop, sinds zijn aantreden bij het OMK, alle muziek die het OMK zingt, bewerkt of schrijft. Ook voor dit kerstconcert heeft hij voor sommige liederen de woorden geschreven. Daarnaast zijn alle bewerkingen die de medewerkers samen met hem en het koor spelen door hem gecomponeerd. Het belooft een zeer gevarieerd concert te worden met een mengeling van bekende, maar ook minder bekende kerstliederen uit diverse werelddelen.

Verder wordt er medewerking verleend door de in Ommen bekende trompettist Frank van Elburg. en Obed Redder op buisklokken. Het bestuur nodigt iedereen van harte uit om dit unieke concert te bezoeken. Voor kaartverkoop kan men terecht bij alle leden van het OMK. Ook bij het voorverkoopadres Readshop Kruisstraat 3 in Ommen en op 14 december aan de kerk. De kosten zijn 10 euro p/p. Kinderen tot 12 jaar hebben vrije toegang. Zorg dat u er snel bij bent om teleurstelling te voorkomen.

Afbeelding
Gospelpaasdienst Hardenberg 10 uur geleden
Afbeelding
Drie voertuigen botsen op Hardenbergerweg bij Bergentheim Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
Zoek het ei, paasstaakslepen en Sail Kampen Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
Veenmuseum open haart deuren Twenterand 12 uur geleden
Afbeelding
De Koppel bij Hardenberg Buiten Hardenberg 12 uur geleden