Afbeelding
Geert Kleis

Vechtdal Crosscompetitie met categorie 60+

vr 28 oktober 2022 Ommen

Zaterdag 5 november is het zover. De Lemelerbergloop luidt de start in van de zevende editie van de Prins Sport Vechtdal Crosscompetitie. Nieuw dit seizoen is de toevoeging van de categorie 60+ op zowel de korte als de lange cross en zowel bij de mannen als de vrouwen. De organisatie komt hiermee tegemoet aan de wens van veel hardlopers

De Vechtdal Crosscompetitie is een absolute aanrader voor alle hardlopers die houden van een uitdagende competitie in schitterende bosrijke omgevingen. Iedere hardloper kan aan de competitie meedoen.

ACO Van Elderen uit Ommen, Bos Bedden Loopgroep AG ’85 uit Nieuwleusen/Staphorst, Loopgroep de Zandstuve uit Vroomshoop en Spurt ’88 uit Hardenberg organiseren samen deze crosscompetitie. Hardlopers kunnen meedoen met vijf wedstrijden, in Lemele, Staphorst, Vroomshoop, Ommen en Hardenberg. Voor 30 euro inschrijfgeld voor de senioren en slechts 10 euro voor de jeugd kan worden deelgenomen aan alle vijf wedstrijden. In diverse leeftijdscategorieën zal worden gestreden voor de winst in de competitie. Om voor de eindoverwinning in aanmerking te komen dienen de deelnemers bij minimaal vier van de vijf wedstijden de finishlijn te zijn gepasseerd. Aan het eind van de competitie zijn er in elke leeftijdscategorie aantrekkelijke prijzen voor de drie hoogst geklasseerden te verdienen.

Wedstrijddata

De eerste wedstrijd wordt gehouden op 5 november in de vorm van de Lemelerbergloop in Lemele. op 19 november vindt de Zwarte Dennen Cross plaats in Punthorst (Staphorst). Op 14 januari 2023 is de Zandstuve Bosloop in Vroomshoop aan de beurt en op 4 maart 2023 de ACO van Elderen Crossloop in Arriën (Ommen). De laatste wedstrijd is de Oldemeijercross in Rheeze op 18 maart 2023. 

De inschrijving voor de Prins Sport Vechtdal Crosscompetitie 2022-2023 is inmiddels geopend. Iedereen kan zich voor deelname inschrijven tot en met 18 november of bij het bereiken van het maximum aantal van 500 deelnemers.

Inschrijven voor de Prins Sport Vechtdal Crosscompetitie is alleen ‘online’ mogelijk. Daarnaast hebben de organiserende verenigingen afzonderlijk een eigen (voor)inschrijving. Meer informatie is te vinden op www.vechtdalcrosscompetitie.nl.

Afbeelding
Henk Ruiter & Francis Van Broekhuizen en Damn, Honey in de Gashouder Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Rob Stoker presenteert 'Olaf' Twenterand 5 uur geleden
Afbeelding
'OpStap' op zoek naar de kudde op de Lemelerberg Ommen 8 uur geleden
Afbeelding
Dames Bergentheim nemen drie punten mee uit Nijverdal Hardenberg Ingezonden 10 uur geleden
Afbeelding
Excursie 'Herfst en Paddenstoelen' in het Reestdal Hardenberg 10 uur geleden