Afbeelding
Harry Woertink

Molen en Doedag in Ommen groot succes

zo 7 augustus 2022 Ommen

Het was zaterdag 6 augustus druk in en rond de Ommer Molens op de Ommer Molen- en Doedag. Centraal stonden de vijf molens in de gemeente Ommen. Voor de molenaars was er continu werk om de werking van de molens uit te leggen. De drukte zorgde regelmatig voor files op de trapjes in de molen om hogerop te komen.

Molen Den Oordt met het historisch museum spande de kroon omdat ook de museumdeuren deze dag open waren om de honderden belangstellenden te kunnen ontvangen. Bovendien was het terrein rondom het museum decor van diverse leuke speelse dingen, zoals het op ouderwetse wijze wassen in een wastobbe. De kinderen mochten helpen een springtouwtjes draaien bij de touwslager, een schilderopdracht maken of een rondrit met paard en wagen.

Dorskast

Bij de Besthmenermolen werd op ouderwetse dorskast graan geoogst en tot pakjes stro verwerkt. Ook waren hier bakkers van het bakkersmuseum uit Hellendoorn actief met het bakken van broodjes. Bij molen De Lelie werden smakelijke pannenkoeken gebakken. Er kon op ouderwets kleren gewassen worden. In de Konijnenbeltsmolen was “Kunst onder de Wieken” te zien en zorgde een handgedraaid draaiorgeltje voor een vrolijke noot.

Ideaal weer

De weersomstandigheden waren ideaal om erop uit te trekken. En dat gebeurde ook massaal. Door de pandemie was het ook alweer drie jaar geleden voor deze zevende Molen- en Doedag georganiseerd kon worden door de Stichting Ommer Molens het de Ommer historische vereniging CCO. Zij waren er dan ook op gebrand om alles uit de kast te halen om de dag tot een succes te maken.

Geslaagde dag

“Het publiek heeft zich heel goed vermaakt. Alles liep ook als een trein. Een heel geslaagde dag, waar de bezoekers graag op af kwamen”, aldus Aldien Pasman, namens het CCO. Johan Otten van de Stichting Ommer Molens sluit zich graag daarbij. Volgens Otten vallen de activiteiten in het vakantieseizoen vallen zodat ook de vele toeristen het mooie van Ommen kunnen zien”.

Afbeelding
Afbeelding
Toneelvereniging 'Roke' en 'Woar 'n wil is' samen aan het grimeren. Ingezonden 52 minuten geleden
Afbeelding
Henk Ruiter & Francis Van Broekhuizen en Damn, Honey in de Gashouder Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Rob Stoker presenteert 'Olaf' Twenterand 4 uur geleden
Afbeelding
'OpStap' op zoek naar de kudde op de Lemelerberg Ommen 7 uur geleden
Afbeelding
Dames Bergentheim nemen drie punten mee uit Nijverdal Hardenberg Ingezonden 9 uur geleden