Afbeelding

Zomerconcert Urker Mans Formatie

do 4 augustus 2022 Ommen

De Urker Mans Formatie zingt op zaterdag 3 september in de Hervormde Kerk aan het Kerkplein 1 in Ommen. Het concert begint om 19.30 uur. 

Het ensemble, dat in Urker klederdracht optreedt, brengt een gevarieerd programma ten gehore met klassieke werken, geestelijke liederen, spirituals en populaire muziek. De mix van deze vier genres staat garant voor een avond vol hoogtepunten waarbij de luisteraar kan genieten van zang en instrumentale muziek. 

Enkele punten uit het programma zijn: ‘Rust, Psalm 116, Spirit of the living God en The Battle Hymn.’ Aan het orgel en achter de piano zit Mark Brandwijk die sinds de oprichting bij de Urker Mans Formatie betrokken is. Martin en Mark zijn goed op elkaar ingespeeld. Naast zijn begeleiding, speelt Mark enkele improvisaties op het orgel en de vleugel over toepasselijke thema’s. De dirigent, Martin Mans, is een gedreven musicus die de stemmen tot een eenheid smeedt en tevens ruimte geeft voor solistisch optreden. Het merendeel van de zangers vervult een solorol of zingt een duet. De dirigent voorziet het publiek van de nodige achtergrondinformatie over de zang en muziek wat de ongedwongen sfeer ten goede komt. 

Tiegangskaarten kosten in voorverkoop 15 euro per persoon. Aan de kerk 17,50 euro. Kinderen tot en met 11 jaar hebben gratis toegang. Kaarten kunnen gereserveerd worden via www.martinmans.nl of telefonisch via de reserveerlijn: 06 – 25 39 19 03. Voorverkoopadres is bij Readshop Schuurman, Kruisstraat 3, Ommen. 

Urker Mans Formatie 

Het ensemble de Urker MANS Formatie is in 2012 opgericht en geeft voor de elfde keer haar zomerconcerten. Het zomerprogramma is luchtig en ongedwongen van aard. Er is ruimte voor een vrolijke noot. De zangers hebben veel podiumervaring. Ze zijn semiprofessioneel of professioneel. De solo’s van de individuele zangers bevestigen hun zangkwaliteit. In Nederland reizen de mannen voor noord naar zuid en van oost naar west om hun concerten te geven. Maar ook tijdens diverse tournees in Canada hebben ze een onvergetelijke indruk achtergelaten. Het is een hechte groep zangers die elkaar aanvult in zang en muziek. Enkele jaren geleden maakte het ensemble een dvd met de titel ‘Geloof, hoop en liefde.’ Hierop wordt het vissersleven vormgegeven in zang en muziek en op beeld. Het is een uniek product geworden. Naast de dvd, hebben ze diverse cd’s uitgebracht die op het concert te verkrijgen zijn. De meest recente is een paas cd. Maar ook de cd ZING staat nog volop in de aandacht.

Afbeelding
!
Afbeelding
Zwem4daagse Coevorden 15 minuten geleden
Afbeelding
EUREGIO spreekuur voor grenspendelaars Hardenberg 21 minuten geleden
Afbeelding
klaverjassen en jokeren Hardenberg 23 minuten geleden
Afbeelding
‘Ik en mijn Droom’ in De Vlierlanden Hardenberg 25 minuten geleden
Afbeelding
Elvisdienst Coevorden 30 minuten geleden
Afbeelding
KBO-PCOB middag Hardenberg 47 minuten geleden
Afbeelding
jubileumconcert Dedemsvaart 54 minuten geleden
Afbeelding
Week 40 Hardenberg 2 uur geleden