Afbeelding
Foto: Ruud Ploeg

‘OpStap’ in natuurgebied Beerze

wo 27 juli 2022 Ommen

Landschap Overijssel verzorgt op dinsdagavond 16 augustus een excursie in de serie ‘OpStap’ in natuurgebied Beerze. Onder leiding van natuurgids Bram Jongsma wordt een prachtige wandeling door dit gevarieerde gebied gemaakt. Beerze ligt ten zuiden van de Vecht nabij Ommen. Je vindt hier mooie stuifzandvlaktes met kamduinen en jeneverbesstruwelen, maar ook landgoed Beerze en de cultuurgronden. De wandeling start om 19.00 en duurt ongeveer 2,5 uur.

Het natuurgebied is zo bijzonder omdat hier veel landschapstypen bij elkaar komen: rivierlandschap, (stuif) duintjes, essen, beschermd dorpsgezicht met kamduin, stuifzanden, natte- en droge heide, veenputten, bos en zogenaamde “nieuwe natuur”, elk met zijn eigen specifieke flora en fauna. Samen met de natuurgids loop je door en langs een aantal van deze landschapstypen en kun je genieten van de schitterende planten – en dierenwereld. 

Om het natura 2000-gebied te beschermen voor de toekomst, heeft het Landschap de afgelopen jaren natuurherstel uitgevoerd. Het stuifzand is weer open gemaakt en het watersysteem is op orde gebracht. Het natuurherstel is afgerond en de natuur kan nu weer volop floreren. Zo kunnen de kwetsbare planten en dieren er blijven leven en kan iedereen ervan blijven genieten. De gids zal hier tijdens de excursie alles over vertellen. Ook is er volop de gelegenheid om vragen te stellen. Goed wandelschoeisel wordt aanbevolen voor deze excursie.

Wie mee wil doen aan de excursie dient zich van tevoren aan te melden via de website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten. Er is plaats voor maximaal 9 personen. De kosten zijn 5 euro per volwassene en 3 euro per kind. Wie donateur is van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, kan op vertoon van de donateurspas gratis mee. 

Nog geen donateur?

Donateur worden is een prachtige manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. En het is belangrijk, want hoe meer mensen betrokken zijn bij het prachtige Overijsselse landschap, hoe beter men het kan beschermen. Donateur worden kan al vanaf 24 europer jaar. Voor meer informatie https://www.landschapoverijssel.nl/financiele-steun/word-donateur

Kijk voor meer ‘OpStap’ excursies op www.landschapoverijssel.nl/opstap2022

!
Afbeelding
Feestelijke opening ‘Bibliotheek op school’ Hardenberg 10 minuten geleden
Afbeelding
‘Jarige’ school sluit bestaan af met reünie Hardenberg 23 minuten geleden
Afbeelding
Zwem4daagse Coevorden 44 minuten geleden
Afbeelding
EUREGIO spreekuur voor grenspendelaars Hardenberg 50 minuten geleden
Afbeelding
klaverjassen en jokeren Hardenberg 52 minuten geleden
Afbeelding
‘Ik en mijn Droom’ in De Vlierlanden Hardenberg 54 minuten geleden
Afbeelding
Elvisdienst Coevorden 59 minuten geleden
Afbeelding
KBO-PCOB middag Hardenberg 1 uur geleden