Onduidelijkheid rond aanleg fietspad langs de Westerweg

vr 22 juli 2022 Ommen

De gemeente Ommen wil in Beerzerveld graag een vrijliggend fietspad realiseren langs de Westerweg, tussen de Kloosterdijk en de sportvelden. Voor het fietspad kan worden aangelegd, moet de gemeente eerst grond aankopen van aanwonenden. Die stemmen daar vooralsnog niet allemaal mee in.

Op 14 juni heeft de gemeente Ommen tijdens een informatiebijeenkomst met de aanwonenden van de Westerweg en toekomstige bewoners van de nieuwe woningen langs de Westerweg gesproken over het aan te leggen fietspad. De bereidheid om hiervoor grond ter beschikking te stellen liet men afhangen van het aanbod dat de gemeente zou gaan doen. Een van eigenaren stemt vooralsnog niet in met verkoop. In juli is een nieuwe informatiebijeenkomst gepland met de buurt en andere belanghebbenden, waaronder Plaatselijk Belang en de fietsersbond.

Volgens de planning zou de gemeente medio oktober de aannemer opdracht geven voor de aanleg van het fietspad. Daarvoor moet er wel overeenstemming zijn bereikt over de aankoop van de gronden. Omdat die er nog niet is, is het moment van starten onzeker en is ook niet duidelijk wanneer het fietspad kan worden afgerond. Dat laatste is voor de gemeente van belang omdat de provinciale subsidie is toegekend onder de voorwaarde dat de aanleg voor 1 maart 2023 is afgerond. Als de gemeente de planning niet haalt, zal ze bij de provincie de aanvraag indienen om de subsidie te mogen gebruiken voor andere infrastructuurwerken in Ommen en de aanleg van het fietspad opnieuw aan te melden voor 2023. De gemeente verwacht dat die vraag gehonoreerd gaat worden.

!
Afbeelding
‘Jarige’ school sluit bestaan af met reünie Hardenberg 5 minuten geleden
Afbeelding
Zwem4daagse Coevorden 26 minuten geleden
Afbeelding
EUREGIO spreekuur voor grenspendelaars Hardenberg 32 minuten geleden
Afbeelding
klaverjassen en jokeren Hardenberg 34 minuten geleden
Afbeelding
‘Ik en mijn Droom’ in De Vlierlanden Hardenberg 36 minuten geleden
Afbeelding
Elvisdienst Coevorden 41 minuten geleden
Afbeelding
KBO-PCOB middag Hardenberg 58 minuten geleden
Afbeelding
jubileumconcert Dedemsvaart 1 uur geleden