Afbeelding

Internationale stotterbijeenkomst

wo 20 juli 2022 Ommen

In Lemele komen eind juli 40 jongvolwassenen uit 8 Europese landen ruim een week lang samen om met elkaar te stotteren. Stotteren is nog steeds een taboe waarover vele geruchten de ronde doen en waarvan de buitenwereld nog steeds vindt dat je er van af moet komen. Veel jongeren die stotteren durven hun stotteren normaalgesproken dan ook niet te laten horen en leven in een sociaal isolement. 

Tijdens deze internationale bijeenkomst, die plaatsvindt tussen 25 juli tot en met 2 augustus op en rond de groepsaccommodatie Erve Aaftink, wordt dan ook niet gefocust op therapie of minder stotteren, maar juist op het willen en kunnen spreken. De week bestaat uit verschillende workshops en oefeningen die uitdagen tot het durven en willen spreken in het openbaar. Van meditatie tot speaking circles, van mindfulness tot het uitbreiden van je comfort zone. Vanuit het thema ‘Natural Storytelling’, maken we gebruik van de prachtige en natuurlijke omgeving die Lemele rijk is. 

Voorop staat het ontspannen ontmoeten van andere jongeren die stotteren, waardoor stotteren juist geen issue meer is. Grote focus ligt daarnaast ook op de culturele uitwisseling, iedere land heeft dan ook zijn eigen avond om culinaire specialiteiten met de groep te delen en zichzelf te presenteren. Het is de vijfde keer dat deze uitwisseling wordt georganiseerd (maar nu voor het de twee keer Nederland). Deelnemers aan eerdere uitwisselingen gaven aan dat deze week de meest bijzonder week van hun leven tot nu toe was en vaak ook levensveranderend is. 

Mic-sessie

Op zondag 31 juli is er ’s middags een open mic-sessie waarbij jongeren uitgedaagd worden om in het openbaar een speech te geven en een open avond voor belangstellenden. Deelnemers hieraan dienen zich wel van tevoren aan te melden via de website www.demosthenes.nl/activiteiten.

!
Afbeelding
‘Jarige’ school sluit bestaan af met reünie Hardenberg 5 minuten geleden
Afbeelding
Zwem4daagse Coevorden 26 minuten geleden
Afbeelding
EUREGIO spreekuur voor grenspendelaars Hardenberg 32 minuten geleden
Afbeelding
klaverjassen en jokeren Hardenberg 34 minuten geleden
Afbeelding
‘Ik en mijn Droom’ in De Vlierlanden Hardenberg 36 minuten geleden
Afbeelding
Elvisdienst Coevorden 41 minuten geleden
Afbeelding
KBO-PCOB middag Hardenberg 58 minuten geleden
Afbeelding
jubileumconcert Dedemsvaart 1 uur geleden