Afbeelding

Internationale stotterbijeenkomst

wo 20 juli 2022 Ommen

In Lemele komen eind juli 40 jongvolwassenen uit 8 Europese landen ruim een week lang samen om met elkaar te stotteren. Stotteren is nog steeds een taboe waarover vele geruchten de ronde doen en waarvan de buitenwereld nog steeds vindt dat je er van af moet komen. Veel jongeren die stotteren durven hun stotteren normaalgesproken dan ook niet te laten horen en leven in een sociaal isolement. 

Tijdens deze internationale bijeenkomst, die plaatsvindt tussen 25 juli tot en met 2 augustus op en rond de groepsaccommodatie Erve Aaftink, wordt dan ook niet gefocust op therapie of minder stotteren, maar juist op het willen en kunnen spreken. De week bestaat uit verschillende workshops en oefeningen die uitdagen tot het durven en willen spreken in het openbaar. Van meditatie tot speaking circles, van mindfulness tot het uitbreiden van je comfort zone. Vanuit het thema ‘Natural Storytelling’, maken we gebruik van de prachtige en natuurlijke omgeving die Lemele rijk is. 

Voorop staat het ontspannen ontmoeten van andere jongeren die stotteren, waardoor stotteren juist geen issue meer is. Grote focus ligt daarnaast ook op de culturele uitwisseling, iedere land heeft dan ook zijn eigen avond om culinaire specialiteiten met de groep te delen en zichzelf te presenteren. Het is de vijfde keer dat deze uitwisseling wordt georganiseerd (maar nu voor het de twee keer Nederland). Deelnemers aan eerdere uitwisselingen gaven aan dat deze week de meest bijzonder week van hun leven tot nu toe was en vaak ook levensveranderend is. 

Mic-sessie

Op zondag 31 juli is er ’s middags een open mic-sessie waarbij jongeren uitgedaagd worden om in het openbaar een speech te geven en een open avond voor belangstellenden. Deelnemers hieraan dienen zich wel van tevoren aan te melden via de website www.demosthenes.nl/activiteiten.

Afbeelding
Zangdienst Twenterand 10 minuten geleden
Afbeelding
Bridge kring Vroomshoop Twenterand 1 uur geleden
Seine Kiwiet, Jorn Tolsma, Herman Brokelman en Wim Kiwiet
Wim Kiwiet Nederlands Kampioen sjoelen Sport Ingezonden 10 uur geleden
Het herdenking monument aan de Moerheimstraat
Dedemsvaart herdenkt Hardenberg Ingezonden 14 uur geleden
Het is maar net welke bodem onder je bedrijf ligt wat maakt of het interessant is om mee te doen.
De bodem onder je bedrijf Hardenberg 17 uur geleden