Impressie van de Molen- en Museum Doedag in 2019
Impressie van de Molen- en Museum Doedag in 2019

Molen- en Museum Doedag vol activiteiten

vr 22 juli 2022 Ommen

Voor de organisatie van de open dag, die in het tekenen staat van historie, hebben de Stichting Ommer Molens en de historische vereniging CCO naar samenwerking gezocht. Door de pandemie is het alweer twee jaar geleden dat een dergelijk evenement gehouden kon worden. De organisatie is dan ook blij dat het weer kan. Afgaande op de publieke belangstelling van de laatste keer wordt ook nu weer veel publiek verwacht bij het gratis toegankelijk evenement.

De Ommer Molens en het Historisch Museum Ommen staan op zaterdag 6 augustus in het teken van de jaarlijkse Molen – en Museum Doedag. Vanaf 10.00 uur tot ongeveer 16.00 uur staan de deuren wagenwijd open van het vernieuwde museum en de vijf molens. Bij alle molens is dan ook wat te doen. Bij de Besthmenermolen is bijvoorbeeld een antieke dorsmachine aan het werk en er wordt ovenvers brood gebakken. De Museum Doedag bij molen Den Oordt wordt een dag met leuke activiteiten waar ook aan de kinderen is gedacht. Bij de Konijnenbeltmolen is draaiorgelmuziek en de expositie van ‘Kunst onder de Wieken’ te bezichtigen. Molen De Lelie bakt pannenkoeken en ook de Vilstersemolen opent deze dag de deuren. Voor alle molens geldt dat de molenaars actief zijn. Tussen de molens is een mooie fietsroute uitgezet.

Voor zowel de begeleiding bij de molens als voor de begeleiding bij het museum zijn nog steeds vrijwilligers nodig. De open dag is dan ook bij uitstek geschikt om een kijkje achter de schermen te nemen en zich eventueel als vrijwilliger op te geven.

impressie van de Molen- en Museum Doedag in 2019

Impressie van de Molen- en Museum Doedag in 2019
!
Afbeelding
KBO-PCOB middag Hardenberg 12 minuten geleden
Afbeelding
jubileumconcert Dedemsvaart 19 minuten geleden
Afbeelding
Week 40 Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Asielzoekers opgevangen in crisisopvang gemeentehuis Ommen Hardenberg 17 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Hardenberg aan de slag met campagne tegen discriminatie Hardenberg 18 uur geleden
Afbeelding
Band van Baalderbands derde editie Hardenberg 18 uur geleden
Afbeelding
‘t Welgelegen viert feest Hardenberg 18 uur geleden
Afbeelding
Wil jij routecontroleur worden? Hardenberg 18 uur geleden