Afbeelding

Beslis mee over het nieuwe logo van de gemeente Ommen

ma 4 juli 2022 Ommen

De gemeente Ommen krijgt een nieuw logo. Inwoners, ondernemers, verenigingen en de gemeente hebben samen nagedacht over de nieuwe uitstraling. Er zijn twee logo’s en huisstijlen ontwikkeld. Eén van beide wordt het nieuwe logo/huisstijl van de gemeente. En u kunt daarover meebeslissen! 

Op welke optie stemt u?

Met de nieuwe huisstijl wil de gemeente meer eenheid en herkenbaarheid aanbrengen in de huidige uitstraling. En door het steeds breder wordende communicatiemiddelen pakket is er behoefte aan een eenduidige huisstijl die flexibel (on- en offline) inzetbaar is. Het doel daarbij is een professionele(re) uitstraling waarin het DNA van de gemeente Ommen tot uiting komt en waarin inwoners, organisaties, verenigingen en ondernemers zich herkennen. “We zijn bezig met een vernieuwing van de website en deze huisstijl past er technisch gezien niet bij. Ook is de huisstijl ‘rommelig’. We willen meer doen aan de herkenbaarheid. Daarnaast proberen we bij de website het inwonersperspectief centraal te stellen”, vertelt burgemeester Vroomen.

Dynamische, nuchtere en groene gemeente

Een huisstijl de visualisatie van de identiteit. Tijdens twee sessies met inwoners, ondernemers, verenigingen en de gemeente is er gekeken naar het karakter van Ommen en de omliggende dorpen. Hierbij kwamen o.a. het agrarische karakter, de rijke geschiedenis, de uitgestrekte natuur en het toerisme aanbod. Ommen is een nuchtere en groene gemeente waar inwoners zich thuis voelen en toeristen genieten van de rust, ruimte en dynamiek. Die uitgangspunten zijn meegenomen in de ontwikkeling van twee verschillende logo’s met bijbehorende huisstijlen.

Stem op uw favoriet

Het is aan de inwoners welke huisstijl de gemeente gaat gebruiken per oktober 2022. De twee ontwerpen, met elk een geheel eigen karakter, zijn klaar. Via de website www.ommen.nl/nieuwlogo, de stembus in het gemeentehuis en het stembiljet in het Ommer Nieuws kunnen Ommenaren tot 17 juli 2022 op hun favoriete logo stemmen. “Dit is uw kans op mee te denken, dus stem op één van de logo’s”, aldus de burgemeester.

!
Afbeelding
Zomersmaak: viva España Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
Eerste actie aanbouw nieuw gedeelte Hospice Hardenberg 13 uur geleden
Afbeelding
Regio ontvangt minister Harbers bij bezoek aan N36 Hardenberg 14 uur geleden
Afbeelding
Arne Slot voetbaldagen ‘knallend’ van start Video 18 uur geleden
Afbeelding
Saxenburgh Medisch Centrum zet VR-bril in bij gynaecologische ingrepen Hardenberg 18 uur geleden
Afbeelding
Start herhaalprik tegen corona Hardenberg 18 uur geleden
Afbeelding
Wolf in Movieskoop Hardenberg 18 uur geleden
Afbeelding
Flinke stortbui boven Hardenberg Hardenberg 17 aug, 19:49