Afbeelding

B.J. Merjenburgh bokaal voor Tip en Spijkers

do 16 juni 2022 Ommen

Leonie Spijkers en Harm Jan Tip hebben de eerste B.J. Merjenburgh bokaal van FC Ommen, dat ontstaan is na de fusie tussen OZC en OVC’21,  gewonnen. De prijzen werden uitgereikt tijdens de eerste officiële feestelijke avond van FC Ommen op 11 juni.  Deze bokaal wordt na afloop van elk seizoen uitgereikt aan de beste speler en speelster van het jaar van  de beide vlaggenschepen van de vereniging.

De uitreiking van een bokaal voor de beste speler/speelster was al traditie bij de voormalige verenigingen. Bij OZC heette de bokaal al de B.J. Merjenburgh bokaal en bij OVC ’21  was de Autoschade Koggel troffee de prijs voor de beste speler van het jaar. De winnaars van deze prijzen zullen zeker niet vergeten worden en krijgen een mooie plaats in clubgebouw ‘Weerkomm’n’.

De naamgever van de bokaal was Berend Merjenburgh, een man en een naam, die veel voor het Ommer voetbal betekend heeft. Dat is dan ook de reden dat de naam aan deze prestigieuze prijs verbonden blijft aan FC Ommen.

De vaste supporters van beide elftallen en de technische staf beoordelen het hele seizoen de spelers en kiezen uiteindelijk de beste speler en speelster.

Verschillende nazaten van Berend Merjenburgh waren aanwezig bij de uitreiking van de bokaal. Aan dochter Greetje Hallink en zoon Wim Merjenburgh de eer om beide prijzen te mogen uitreiken.

Bij de vrouwen werd winnares Leonie Spijkers beoordeeld met een gemiddeld cijfer van 7.11. Winnaar Harm Jan Tip kreeg van de jury een gemiddeld cijfer van 7.13. 

Voor Harm Jan was het de tweede keer dat hij de prijs in ontvangst mocht nemen. Hij sprak over een mooie prijs om afscheid mee te nemen van het prestatievoetbal, aangezien hij volgend seizoen een paar treden lager bij FC Ommen zijn balletjes gaat trappen.

Na de uitreiking was het tijd voor beide winnaars om hun naam te onthullen op de borden, die in de kantine geplaatst zijn. Op het bord zal jaarlijks de winnaar en de winnares van deze mooie prijs geplaatst worden. 

Bij de dames eindigde Linda Dankelman als tweede en Luna van der Staaij als derde. Bij de mannen werd Rik Jan de Groot tweede en Robin Meyerink derde.  

T

Afbeelding
Publiek geniet van ‘La douce France’ Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Boekpresentatie in Meestershuus Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Korting op OV-jaarabonnementen Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
Uitslag Bridgen Dedemsvaart 5 uur geleden
Afbeelding
Kiek hier eens Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
Henk en Ali zestig jaar bij elkaar Hardenberg gisteren
Afbeelding
Ommer Bissingh Internationale Dag Ommen 11 aug, 12:08
Afbeelding
Escaperoom in Gramsbergen Hardenberg 11 aug, 11:53