De band Bökkers wist een groot en enthousiast publiek in Ommen te boeien tijdens de afsluiting van de Landbouwdag.
De band Bökkers wist een groot en enthousiast publiek in Ommen te boeien tijdens de afsluiting van de Landbouwdag.

Landbouwdag doorslaand succes

do 28 juli 2022 Ommen

Met een optreden van Bökkers werd woensdagavond de Landbouwdag in Ommen afgesloten. “Een fantastisch spektakel, waar het publiek massaal op afkwam. Geweldig,” prijst Ronald Bakker, bestuurslid van de Stichting Ommer Bissingh Evenementen. 

Mede dankzij het lekkere zomerweer kan de Stichting terugkijken op opnieuw een prachtige Bissinghdag, die woensdag vrijwel geheel in het teken stond van de Landbouw. Een dag, die begon met een fietstocht langs tal van boerenbedrijven in de regio. Een tocht, waaraan naar schatting zo’n 1700 fietsliefhebbers meegedaan. 

Na de fietstocht kon er op het Kerkplein genoten worden tijdens een boerenmarkt met oude ambachten en demonstraties van radiografisch bestuurbare landbouwmachines. “Heel leuk en spectaculair,” aldus Bakker.  Ook was er een foto tentoonstelling te zien met landbouwvoertuigen door Alex Witteveen. 

Veekeuring aan de Vecht

Ondertussen was er ook volop drukte aan de Vecht, waar voor het eerst de veekeuring werd gehouden. “Een schot in de roos,” zegt Bakker over de nieuwe locatie voor de veekeuring. “Door verplaatsing van de veekeuring van het centrum naar een terrein aan de Vecht was er in het centrum meer ruimte, maar konden de landbouwvoertuigen ook mooier en overzichtelijker opgesteld worden, waardoor ook het publiek meer bewegingsruimte kreeg. Al met al een gouden greep om dit onderdeel te verplaatsen,” meent Bakker, die met betrekking tot de Landbouwdag spreekt over een doorslaand succes. 

Kampioenen

Bij de veekeuring sleepte met name de familie Gunnink uit Ommen verschillende prijzen in de wacht. Haar Wijde Blik Marlieke werd Kampioen Bissende Koe en zij won ook de categorie Koeien oud. Wijde Blik van de familie Gunnink werd verder winnaar in de categorie vaarzen.

Bij het onderdeel Koeien midden won  Pipi I van de Maatschap J en HJ Schottert-Klein Beerze. De Duurzaamheidsbokaal werd gewonnen door Martine 541 van Melkveebedrijf Geertman uit Stegeren. Kampioen bij de Bissende kalf junioren werd Dina 817 van Melkveebedrijf Dj en R v.d. Horst uit Witharen. Kampioen Bissende kalf senioren werd De Wijde Blik Roseanne van G. en H.J. Nijman-Ekkelkamp uit Stegeren. 

Meer uitslagen van de veekeuring worden ongetwijfeld geplaatst op de Facebookpagina van de organiserende Veeteeltstudieclub Ommen. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Toneelvereniging 'Roke' en 'Woar 'n wil is' samen aan het grimeren. Ingezonden 1 uur geleden
Afbeelding
Henk Ruiter & Francis Van Broekhuizen en Damn, Honey in de Gashouder Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Rob Stoker presenteert 'Olaf' Twenterand 5 uur geleden
Afbeelding
'OpStap' op zoek naar de kudde op de Lemelerberg Ommen 8 uur geleden
Afbeelding
Dames Bergentheim nemen drie punten mee uit Nijverdal Hardenberg Ingezonden 10 uur geleden