Video

Oud legermateriaal doet Ommen aan

za 2 juli 2022 Ommen

Veel militair vertoon kwam er vandaag aan te pas bij de slotmanifestatie “Ommen meer dan 75 jaar vrijheid”. Een re-enactment groep van ongeveer 170 personen bivakkeerden het hele weekend aan de Vecht in Ommen . Alsof de bevrijders van de Tweede Wereldoorlog voor even weer in Ommen waren teruggekeerd.

Ongeveer 50 legervoertuigen met onder andere MB Jeep – Bedford QLD – DodgeWC 52 – Sexton – GMC CCKW en een Bren Carrier zochten Ommen op. Ook een kampement aan de oevers van de Vecht en een pontonbrug over de Vecht ontbraken niet. Een lange colonne van militaire voertuigen maakte een rondrit door de wijde omgeving van Ommen en verbleven na de rit in centrum van Ommen. Het publiek genoot van het vele machtsvertoon.

Armyshow

In het centrum werd een “Armyshow” opgevoerd onder de naam Sergant Wilson’s Armyshow. Vechtdal Veteranen uit het Vechtdal waren deze dag te gast op het gemeentehuis waar burgemeester Hans Vroomen hen ontving. De dag wordt afgesloten met een buitenconcert van de Fanfare Bereden Wapens.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
!
Afbeelding
‘Jarige’ school sluit bestaan af met reünie Hardenberg 3 minuten geleden
Afbeelding
Zwem4daagse Coevorden 24 minuten geleden
Afbeelding
EUREGIO spreekuur voor grenspendelaars Hardenberg 30 minuten geleden
Afbeelding
klaverjassen en jokeren Hardenberg 32 minuten geleden
Afbeelding
‘Ik en mijn Droom’ in De Vlierlanden Hardenberg 34 minuten geleden
Afbeelding
Elvisdienst Coevorden 39 minuten geleden
Afbeelding
KBO-PCOB middag Hardenberg 56 minuten geleden
Afbeelding
jubileumconcert Dedemsvaart 1 uur geleden